Naar de content
/Beste Beenkussen Top 10 van Slaapcity | 2022

Beste Beenkussen Top 10 van Slaapcity | 2022

Bijgewerkt op: Oktober 2020 

Het lijkt erop dat er tegenwoordig voor alles wel kussens zijn: als lendensteun, voor comfortabel reizen, tegen nekpijn en voor tijdens de zwangerschap. Er zijn zelfs kussens voor je knieën! Beenkussens zijn er in vele soorten en maten en kunnen een aantal veel voorkomende slaapproblemen zoals het rusteloze benen syndroom (RLS), rugpijn, ischias en veel meer verlichten.

Je kunt natuurlijk altijd een ondersteunend kussen tussen je knieën plaatsen, maar kussens die speciaal voor dit doel zijn gemaakt, bieden extra ondersteuning en zijn voorgevormd om de steun te geven, die een normaal kussen niet kan bieden. Dit artikel gaat over enkele van de beste beenkussens die er momenteel op de markt zijn, wie er het meest van kunnen profiteren, evenals wat je van jouw kniekussen mag verwachten.

Beste Beenkussen 2020

KUSSEN BELANGRIJKSTE PUNTEN PRIJS
Beenkussen van Slaapcity met traagschuim Het kussen van Slaapcity heeft een hoes, die in de wasmachine kan worden gewassen en is gemaakt van 100% hypoallergene materialen. 24.95
Premium Beenkussen van Prim voor pijnverlichting Het kussen van Prim tilt je wat knie op en stabiliseert de wervelkolom. Het op warmte reagerende traagschuim past zich geheel aan jouw vorm aan. 13.97
Voorgevormd wigvormig Beenkussen van ZIR met traagschuim Het kussen van ZIR is middelhard en heeft voorgevormd traagschuim. Het beschikt ook een hoes, die in de wasmachine kan worden gewassen. 11.49
Beenkussen van Ever Comfort Het kussen van Ever Comfort wordt geleverd met een afneembaar bandje en oordopjes. Het wordt ook ondersteund door een levenslange beperkte garantie. 26.95
Beenkussen van AER voor zijslapers Het kussen van AER heeft citroengeurend schuim en een hoes die in de wasmachine gewassen kan worden. 24.40
Beenkussen van Cushy  Het kussen van Cushy Form stimuleert een goede uitlijning van de wervelkolom en de heup. Het is gemaakt met hypoallergeen traagschuim. 24.90
Orthopedisch beenkussen van Comf Het kussen van Comfi is gemaakt van eersteklas traagschuim met een hoge dichtheid en kan gewassen worden in de wasmachine. 27.95

#1 Beenkussen van Slaapcity met traagschuim

Het kniekussen van Slaapcity met traagschuim wordt voor juiste uitlijning van de wervelkolom geleverd in de vorm van een een wigkussen in de vorm van een zandloper. Het is het beste voor zijslapers, zwangere vrouwen of mensen met heup-, rug-, been- of kniepijn.

Beenkussen

Het kussen is gemaakt van 100% hypoallergene materialen, heeft een hoes met ritssluiting en ook een opbergtas voor gemakkelijk reizen. Het wordt gratis verzonden en geleverd met een niet-goed-geld-terug garantie.

De ondersteunende kern van het kniekussen van Slaapcity is gemaakt van visco-elastisch traagschuim, omdat het zacht en ondersteunend is is het bijzonder geschikt is voor mensen die herstellen van een nieuwe heup of een knieoperatie. Slaapcity beweert ook dat dit kussen kan helpen om spierkrampen, spataderen en ischias te verlichten.

Het kniekussen van Slaapcity met traagschuim is via hun website of op bol verkrijgbaar.
Als je regelmatig last hebt van chronische pijn, kan het beste traagschuim matras een wereld van verschil maken.

#2 Premium beenkussen van Prim voor pijnverlichting

Net als de meeste beenkussens is het ook het premium kniekussen van Prim voor pijnverlichting in de vorm van een zandloper, zodat jij je knieën gemakkelijk aan beide kanten kunt laten rusten. De ondersteuningskern is gemaakt van traagschuim met een hoge dichtheid.

Dit kussen tilt je knieën wat op en stabiliseert de druk op je gewrichten en verlicht de druk op je wervelkolom.

Het kussen weegt ongeveer 750 gram, dus dat is een mooie, lichte keuze die geschikt is voor de meeste slapers.

Prim biedt met hun kussen een 100% tevredenheidsgarantie en je kunt het kopen op Bol.

.

#3 Voorgevormd wigvormig Beenkussen van ZIR met traagschuim

Dit orthopedische beenkussen is gemaakt om de druk op jouw wervelkolom en rug te verlichten. Als je de hele dag aan een bureau zit, is dit kussen misschien wel perfect voor jou. De hoes met ritssluiting kun je wassen in de wasmachine, waardoor jouw slaapruimte schoon en hygiënisch blijft.

ZIR beveelt aan om voor optimaal comfort en optimale prestaties hun hoogwaardige traagschuim kussen op ‘kamertemperatuur’ te gebruiken.

Dit kussen weegt minder dan een pond, dus het is waarschijnlijk het beste voor kleine slapers. Je kunt het via Bol kopen en het bedrijf biedt een levenslange tevredenheidsgarantie.

#4 Beenkussen van Ever Comfort

Het beenkussen van EverComfort heeft de vorm van een zandloper en heeft een bandje, zodat je erop kunt vertrouwen dat het kussen ‘s nachts niet wegglijdt. Het ergonomische gevormde ontwerp houdt je knieën gescheiden en lijnt je wervelkolom, heupen en benen uit.

Als je het bandje liever niet gebruikt, kan deze worden verwijderd. Bovendien wordt dit kussen geleverd met gratis oordoppen voor het geval je worstelt met andere slaapproblemen zoals bijvoorbeeld een partner die snurkt.

Het kussen wordt beschermd door de levenslange vervangingsgarantie van Ever Comfort en je kunt het kopen op bol.

Terwijl beenkussen je kunnen helpen om comfortabeler te slapen, bieden verstelbare bedden nog meer slaapbevorderende voordelen. Lees onze handleiding over het vinden van het beste verstelbare bed frame om jouw nachtrust te upgraden.

#5 Beenkussen van Aer voor zijslapers

Het kniekussen van Aer is ontworpen voor zijslapers, die verlichting van pijn in de rug nodig hebben. De ademende hoes van bamboe is hypoallergeen en kan gewassen worden in de wasmachine. Bovendien heeft de kern van traagschuim een citroengeur waardoor het risico op de chemische geur, die vrijkomt bij traagschuim, wordt verminderd.

Aer ondersteunt hun kussen met een levenslange vervangingsgarantie, dus als het jouw heuppijn niet verzacht, helpt bij de juiste uitlijning of jouw onderrug niet ondersteunt, kun je het voor een terugbetaling terugsturen.

Je kunt het kussen van Aer via Bol kopen.

#6 Beenkussen van Cushy Form

Als je zwanger bent of lijdt aan het rusteloze benen syndroom is het kniekussen van Cush Form misschien wel het beste voor jou. Dit kussen wordt geleverd met een wasbare hoes en de ondersteunende kern is gemaakt van 100% visco-elastisch traagschuim.

Cush Form beweert dat hun kniekussen vanwege het superieure ontwerp wordt aanbevolen door artsen, chiropractors en fysiotherapeuten. Artsen die dit kussen gebruiken voor de behandeling van patiënten, melden verbeterde gewrichtspijnklachten, een betere slaap en meer energie.

Het kussen van Cush Form is te vinden op Amazon en wordt ondersteund door hun levenslange tevredenheidsgarantie.

#7 Orthopedisch beenkussen van Comf Life

Het voorgevormde orthopedische kussen van Comf Life is perfect voor verlichting van pijn of zenuwpijn in de heupen en voor een verbeterde bloedcirculatie. De ondersteuningskern is gemaakt van puur traagschuim met een hoge dichtheid, die na verloop van tijd niet zou moeten doorzakken of verslechteren.

Het kussen van Comf Life heeft een ademende hoes, die mogelijk de ophoping van warmte in jouw benen vermindert en kan in de wasmachine worden gewassen. Dit kniekussen van pure traagschuim is ontworpen om ook na verloop van tijd zijn vorm te behouden, rugpijn te verlichten en je houding de hele nacht recht te houden.

Je kunt kunt het orthopedisch kussen van Comf Life op Amazon kopen en het wordt geleverd met een 100% niet-goed-geld-terug garantie als je niet tevreden bent.

Als jij ook op je zij slaapt en vaak lage rugklachten hebt, raden wij aan om een kniekussen te combineren met het beste matras voor zijslapers om een betere uitlijning van de wervelkolom te bevorderen.

Wat is een beenkussen?

Kniekussens zijn meestal vrij klein en de meeste hebben twee afgeronde inkepingen waarop je knieën kunnen rusten. Het kussen voorkomt niet alleen dat je benen elkaar raken, wat soms pijn kan veroorzaken, maar het lijnt ook je wervelkolom en heupen uit, wat leidt tot een gezondere slaap.

De meeste kniekussens zijn gemaakt van traagschuim omdat het zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van elk lichaam. Sommige kniekussens gebruiken vergelijkbare materialen, zoals latexschuim of polyschuim. Kniekussens werken om de druk die soms in de benen opbouwt tijdens het slapen te verlichten en helpen je om tijdens het slapen een neutrale, gezonde houding te behouden. Ze zijn vooral nuttig voor mensen die lijden aan ischias, bursitis, het rusteloze benen syndroom, rugpijn of voor zwangere vrouwen.

De voordelen van beenkussens

Kniekussens werken het beste als je op je zij slaapt, wat in het algemeen ook de gezondste manier om te slapen is. Op je zij slapen wordt veel geprezen omdat het je wervelkolom en de heupen uitlijnt en tegelijkertijd voorkomt dat je je nek te veel belast. Voor mensen met gezondheidsproblemen die de slaap kunnen verstoren, kan een kniekussen het slapen op de zij veel comfortabeler maken.

Om te kunnen begrijpen hoe kniekussens werken, moet je je de mechanismen van het slapen op je zij voorstellen. De meeste mensen, die voor deze positie kiezen, slapen met hun knieën licht naar boven gebogen in de foetushouding. Door een kussen tussen de knieën te plaatsen, worden ze zachtjes naar een meer neutrale houding verplaatst, waardoor de heupen, de rug en ruggewervels worden uitgelijnd.

Kniekussens verbeteren ook de bloedsomloop door de benen en elimineren de druk op de ledematen, waardoor het risico op paresthesie (speldenprikken) wordt verminderd. Bovendien kan een kniekussen heuprotatie voorkomen en kniepijn verminderen.

De potentiële nadelen van het gebruik van beenkussens

Kniekussens werken mogelijk niet zo goed voor jou als je op je buik slaapt. Dat komt omdat een kussen tussen de benen het onderlichaam naar een ongelijke positie brengt, wat dan pijn of ongemak veroorzaakt. Slapen op de buik gaat al gepaard met het risico van een onjuiste ondersteuning, dus het toevoegen van een kniekussen zou dit risico alleen maar vergroten. Over het algemeen raadt Sleep Junkie aanom, indien mogelijk, niet op je buik te slapen.

Omdat de meeste kniekussens van schuim zijn gemaakt, kunnen ze ervoor zorgen dat de gebruiker warm slaapt. Hoewel dit niet zozeer een probleem is wanneer het kussen tussen je benen zit, kan de mogelijkheid van warmte-opbouw overal op het lichaam wel de slaap verstoren. Als je slecht slaapt, zoek dan naar een kniekussen dat is gemaakt met verkoelende eigenschappen zoals bijvoorbeeld gel of schuim met open cellen.

Als je veel van houding verandert terwijl je slaapt, kan het kniekussen van zijn plaats vallen, waardoor alle voordelen teniet worden gedaan. Kniekussens werken het beste voor zijslapers, maar rugslapers kunnen ze ook gebruiken, zij het wel een beetje anders. Als je op je rug slaapt en een kniekussen wilt gebruiken, plaats je het gewoon onder je beide knieën om de spanning en de druk te verminderen. Doordat het de bloedcirculatie verhoogt en de uitlijning verbetert, werkt dit eigenlijk op dezelfde manier als een verstelbaar bed.

Wie kan er profijt van een beenkussen hebben?

Kniekussens kunnen bijna iedereen, die besluit om ze te gaan gebruiken, ten goede komen maar ze zijn wel gemaakt voor specifieke gezondheidsproblemen.

Zwangere vrouwen kunnen profijt hebben van een kniekussen om hun lichaam de broodnodige ondersteuning te geven. De American Pregnancy Association beveelt zwangere vrouwen aan op hun zijde te slapen en hoewel het een populaire positie is, is het niet altijd comfortabel als je zwanger bent. Kniekussens kunnen dan de drukopbouw in jouw pijnlijke ledematen verminderen en die onvermijdelijke rugpijn verlichten.

Als je net geopereerd bent en je wilt zoveel mogelijk gewicht op die pijngevoelige gebieden (heupen, rug, wervelkolom en benen) vermijden, is een kniekussen een uitstekende manier om het herstel te stimuleren.

Misschien heb je een slechte houding, wat kan leiden tot andere chronische problemen zoals rug- of kniepijn. Een kniekussen kan dan helpen! Je houding is een delicaat iets en een slaaphouding kan het uit balans brengen. Kniekussens hebben de functie om je houding neutraal en recht te houden, zodat je niets te zwaar belast.

Iedereen die met een slechte bloedsomloop te maken heeft, kan baat hebben bij een kniekussen omdat dit te veel druk op de ledematen voorkomt, wat kan leiden tot dat vreselijke gevoel van speldenprikken.

Verschillende soorten beenkussens

Kniekussens zijn er in verschillende vormen en maten. De meeste zijn ongeveer 10 centimeter breed en tussen de 4-6 centimeter dik. Het gemiddelde kniekussen weegt slechts 500 gram. Als je iets substantiëlers voor pijn of ongemak nodig hebt, kun je een cervicaal kussen, een lichaamskussen of een wigkussen eens proberen.

Beenkussen in de vorm van een zandloper

De meeste kniekussens zijn tegenwoordig in de vorm van een zandloper, die het meest geschikt voor zijslapers zijn. Omdat het de meest voorkomende vorm voor het kussen is, is het ook de goedkoopste. Dankzij de kromming moet hij je knieën en je benen de hele nacht op zijn plaats houden.

Beenkussen in een wigvorm

Niet te verwarren met wigkussens voor het hoofd (bedoeld voor verlichting van zure reflux), zijn wigvormige kniekussens het beste voor rugslapers. Deze kussens gaan direct onder beide benen, niet ertussen en zorgen voor wat hoogte en een verhoogde circulatie. Wigkussens hebben meestal de vorm van een driehoek of een halve maan.

Lang beenkussen

Zoals je misschien al geraden hebt, is dit een kussen dat langer is dan een typisch kniekussen – in plaats van net onder de knieën te passen, strekt het zich uit tot aan de voeten. De langere lengte kan handig zijn voor mensen met knieblessures, eeltknobbels of andere voetblessures.

Beenkussen met een bandje

Deze handige kniekussens worden geleverd met een bandje om het kussen de hele nacht op zijn plaats te houden. Als je een gecombineerde slaper bent of gewoon merkt dat je veel woelt terwijl je slaapt, is dit misschien een goede optie voor jou.

Dingen om te overwegen voordat je een beenkussen koopt

Kniekussens kunnen voor de meesten ongelooflijk voordelig zijn, maar toch vanwege een aantal verschillende factoren niet compatibel zijn voor anderen. Overweeg deze voordat je naar buiten gaat en het eerste best kniekussen dat je ziet koopt.

Draagbaar gewicht: zoals bij de meeste kussens, kan het gewicht dat je erop legt ze plat maken of na verloop van tijd de vorm vervormen. Zwaardere mensen moeten een dikker kussen overwegen en sommige kniekussens zijn misschien niet dik of ondersteunend genoeg. Zoek naar kussens met een schuim van een hoge dichtheid of kussens die in de handel worden gebracht voor zwaardere slapers.

Zwangerschap: zwangere vrouwen slapen voor twee – dat betekent dat ze vooral tijdens het slapen voorzichtig moeten zijn met hun houding. Zoals al eerder vermeld, is voor zwangere vrouwen op je zij de gezondste positie. Naast kniekussens kunnen zwangere vrouwen ook baat hebben bij het gebruik van lichaams- of wigkussens.

Ontwerp: een goed kniekussen heeft een ondersteuningslaag voor de kern en vervolgens een zachtere buitenlaag voor demping. Omdat de meeste zijn gemaakt met behulp van traagschuim, moet het kussen zacht worden met je lichaamswarmte en zich vorm naar jouw specifieke vorm.

Verzorging en onderhoud: de meeste kniekussens zijn niet wasbaar in de machine, maar hun hoezen wel. Als het schoonhouden van je kussen een prioriteit is, zoek dan naar kniekussens met een gemakkelijk afneembare hoes.

Prijs: kniekussens kosten meestal gemiddeld $ 25-30, maar de prijs kan variëren op basis van een paar factoren zoals het materiaal, de maat, de duurzaamheid en de merkreputatie.

Retourbeleid & Garantie: sommige kniekussens worden geleverd met proefslapen, maar dat is niet zo gebruikelijk. De meeste bedrijven bieden een tevredenheidsgarantie, zodat je het kussen op elk gewenst moment kunt retourneren – maar als ze een dergelijke garantie bieden, is het waarschijnlijk in plaats van een garantie.

Heb jij het juiste beenkussen gevonden?

Lijden om een goede nachtrust te kunnen krijgen, is een probleem voor velen van ons, maar dat hoeft het heus niet te zijn. Investeren in een kniekussen kan rugpijn, ischias, een slechte bloedsomloop en andere mogelijke slaapverstoorders verbeteren. Het geeft je benen ook rust en na alles wat ze voor je doen, verdienen ze dat heus wel!

Doe wat onderzoek en maak je klaar voor een veel comfortabelere nachtrust. Vergeet niet dat een kniekussen van de beste kwaliteit voor degenen, die het nodig hebben, een geweldige ondersteuning biedt, de bloedtoevoer verhoogt en een superieure uitlijning van de ruggewervels biedt. Hoofdkussen