Naar de content
/Beste Boekweit hoofdkussen Top 10 van Slaapcity | 2022

Beste Boekweit hoofdkussen Top 10 van Slaapcity | 2022

Beste Boekweit hoofdkussen 2020

Het idee achter het boekweit kussen is eenvoudig en toch is het één van de meest ondersteunende soorten kussens, die er verkrijgbaar zijn. Deze comfortabele kussens helpen je om de hele nacht door een stevige, volledige ondersteuning in elke positie te kunnen krijgen. Het is perfect voor iedereen, die liever op zijn zij slaapt en behoefte heeft aan een dik, vol kussen, dat de opening tussen het matras en de schouder kan opvullen.

Zonder een ondersteunend kussen, dat dik genoeg is, lopen zijslapers het risico op het verwonden van hun schoudergewrichten en om vroegtijdig met een pijnlijk en stijf gevoel en zelfs met beknelde zenuwen wakker te worden, wat de beweging van de hand/arm overdag kan belemmeren. Afgeknelde zenuwen kunnen ook leiden tot rugpijn, ischias en andere ongemakken in het lichaam, ver van de nek. Door het hoofd in één lijn te houden met de wervelkolom, kun je het krijgen van deze problemen en klachten voorkomen. Het boekweit kussen biedt de ondersteuning, die je nodig hebt, terwijl het toch voor een rustgevend en comfortabel slaapoppervlak zorgt en daarom zul je genieten van het gebruik.

Boekweit kussen atlas

Kenmerken van het boekweit kussen van Atlas

  • 4 grote maten om uit te kiezen voor gehele lichaamsondersteuning
  • Gemaakt van boekweit
  • Vrij van chemische stoffen en fumigatiemiddel
  • Hoes gemaakt van biologisch katoen

De voordelen van een boekweit kussen

beste kussens zijslaper zijn zeer geschikt voor zijslapers en iedereen die behoefte heeft aan een comfortabele en verstelbare ondersteuning tijdens de slaap. Als je last hebt van allergieën of pijn in je nek of je rug als je ’s ochtends wakker wordt, kan het boekweit hoofdkussen de juiste keuze voor jou zijn. Hier zijn enkele van de extra voordelen van dit luxe kussen.

Boekweit kussen met de hand gemaakt

Atlas bedrijf, dat dit prachtige hoofdkussen ook in de Verenigde Staten creëert. Het is een doopsgezind familiebedrijf en ze staan achter hun kussens, waardoor ze je volledige tevredenheid kunnen garanderen. Ieder kussen wordt met de hand gemaakt voor een perfecte constructie. De wasbare, katoenen hoes kan worden verwijderd om te wassen en bevat een onzichtbare rits voor gemakkelijke toegang, terwijl dat het uiterlijk van het kussen niet verstoort.

Flexibiliteit voor alle slaapposities

Door het unieke ontwerp van dit boekweit kussen kunnen de gebruikers zelf de perfecte dikte en stevigheid voor hun behoeften bepalen. De onzichtbare rits geeft toegang tot de binnenste kern met boekweit, waardoor je ook gemakkelijk boekweit kunt verwijderen of juist kunt toevoegen, om het kussen op maat voor jouw lichaam te maken. Een dikkere vulling is noodzakelijk voor zijslapers, terwijl buik- en rugslapers normaal gesproken een veel dunner kussen nodig hebben. Een boekweit kussen is één van de weinige ondersteunende kussens die geschikt is voor alle slaapposities.

Gebaseerd op de Japanse slaaptechnologie

De Japanners ontwikkelden meer dan 600 jaar geleden het gebruik van boekweit kussens. Ze noemden het materiaal Sobakawa omdat dit in matrassen en in kussens werd gebruikt. De reden dat ze voor boekweit kozen, in plaats van bijvoorbeeld tarwekorrels, is dat het een harde schil heeft, die niet gemakkelijk afbrokkelt en omdat het al vanaf oudsher wordt gebruikt als remedie voor vele kwaaltjes zoals spataderen, stralingsziekten en zelfs een hoge bloeddruk.

Boekweit kussens worden nog steeds vanwege hun uitstekende ondersteuning op grote schaal in Japan gebruikt. Ze worden ook vanwege hun vermogen om te helpen voorkomen dat de spieren en zenuwen beknellen bij mensen die graag op hun zij slapen steeds populairder in allerlei andere delen van de wereld. Ze zijn ook zeer geschikt voor het verminderen van snurken en krampen.

Organisch, hypoallergeen katoenen materiaal

De organische materialen, die zijn gebruikt voor het maken van de katoenen hoes en de boekweitvulling, zorgen voor superieur comfort en houden ook allergieën op afstand. De micro-vulstijl van dit boekweitkussen zorgt er ook voor dat de lucht vrij door het kussen kan stromen om oververhitting te voorkomen en om vocht te laten ontsnappen. Door de goede ventilatie hebben ook bacteriën en schimmels geen kans om zich op te hopen in het kussen.

Nadelen van een boekweit hoofdkussen

Zoals bij alles, zijn er ook bij deze boekweit kussens een aantal elementen die gebruikers onaantrekkelijk kunnen vinden. De meeste problemen kunnen worden opgelost of aangepast en het is aan elke persoon om zelf te bepalen of de voordelen van het kussen zwaarder wegen dan de nadelen.

Zwaar en onhandig

De samenstelling van een boekweit kussen is vergelijkbaar met een zitzak. Dat betekent dat de vulling verschuift als je het optilt. Het is ook veel zwaarder dan een simpel kussen van katoenvezel. Maar diezelfde zitzak-achtige constructie maakt het uiterst vormbaar waardoor je het perfect kunt aanpassen aan je lichaam, zodat het een luxe ondersteuning voor je hoofd, je nek en je rug biedt.

Kan verschuiven en vervormen of gaan klonten

De kleine stukjes boekweit, die zijn toegepast om de kern mee te vullen, kunnen vrij bewegen en kunnen zich scheiden, vooral als je het kussen niet helemaal vult omdat er dan ruimte overblijft in de binnenste kern. Dat kan betekenen dat het kussen soms moet opschudden of verplaatsen om een betere positie tijdens de nacht in te kunnen nemen. Het scheiden van de deeltjes of het klonteren gebeurt zelden met de maximale vulgraad, wat de extra ruimte in de kern elimineert.

Beoordeling van het boekweit kussen van Atlas

Het boekweit kussen van atlas heeft vele trouwe gebruikers. Hier zijn een paar van de opmerkingen die ze maken…

Heerlijk kussen dat perfect is voor mij.

Hield on middellijk van het kussen. Ik heb de vulling nooit bij hoeven vullen. Het is in elke positie geweldig.

Ik wou dat ik dit kussen jaren eerder had ontdekt.

Lees meer recensies van klanten op Bol.com

Conclusie

Het boekweit kussen is een geweldig ondersteunend kussen voor zijslapers. Het is ook volledig instelbaar voor rug- en buikslapers. Het is één van de duurdere kussens op de markt, maar het is duurzaam, veelzijdig en zorgt voor zacht comfort waardoor het een geweldige keuze is. Kies er vandaag nog één op Bol.com door hier te klikken. Donskussen, wigkussen, beenkussens, zijslaapkussen, hoofdkussen nekklachten