Naar de content
/Beste hoofdkussen zijslaper Top 10 van Slaapcity | 2022

Beste hoofdkussen zijslaper Top 10 van Slaapcity | 2022

Beste hoofdkussen voor zijslapers 2020

Wanneer mensen aan hoofdkussens denken, denken ze vaak meteen aan comfort en dat is ook logisch. Comfort is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van een goed hoofdkussen. Er is echter nog een ander zeer belangrijk punt van overweging bij het zoeken naar het juiste kussen voor op jouw bed – namelijk de steun kwaliteit. Dit geldt vooral voor mensen die op hun zij slapen. Mensen die er de voorkeur aan geven om op hun zij te slapen, moeten voor extra steun voor hun nek zorgen. Zodat de positie waarin ze slapen geen onnodige spanning zal veroorzaken op hun rug, hun schouders en hun hoofd.

Wanneer je op je zij slaapt, is er een grotere afstand tussen het matras
en je hoofd dan bij mensen die op hun rug of op hoofdkussen zijslaperhun buik slapen. Deze afstand dient te worden opgevuld om het hoofd recht te kunnen houden zodat de wervelkolom in een rechte lijn blijft. Wanneer je hoofd ten opzichte van het matras te laag ligt, zorgt dat ervoor dat de nek te veel buigt. Waardoor er druk op de zenuwen, de spieren en de pezen ontstaat. Dat is de reden waarom slapen in de verkeerde positie ervoor kan zorgen dat je niet fit wakker wordt of erger nog, dat je hoofdpijn of rugpijn, spierzwakte, tintelingen in de armen of benen en zelfs aandoeningen zoals ischias kunt ervaren.

Hoofdkussen posities voor zijslapers

Naast het ondersteunen van de nek en het hoofd zijn er verschillende strategische manieren waarop je je hoofdkussen kunt neerleggen, om ervoor te zorgen dat zijslapers een betere nachtrust krijgen. Samen met onder de nek en hoofd voor steun, zijn er verschillende strategische kussen plaatsingen die kunnen helpen dat zijslapers een betere nachtrust krijgen.

 • Kniekussen voor de ondersteuning van de heupen: het plaatsen van een kussen tussen de knieën houdt de heupen in de juiste positie. Net als bij de nek kan een onjuiste uitlijning van de heupen ervoor zorgen dat je ruggengraat uit positie raakt, waardoor er spanning komt te staan op de zenuwen en spieren. Net als het kussen dan wordt gebruikt om steun te geven aan de nek en het hoofd, moet het kniekussen voldoende steun geven om comfortabel aan te voelen en toch sterk genoeg zijn om niet in te deuken onder de druk van het slapen, zodat het nutteloos wordt.=> Best verkopende kniekussens
 • Rug- en buik ondersteunende kussens: zo rustgevend als slapen op je zij kan zijn, is het wel een positie die over het algemeen meer spanning veroorzaakt, omdat je een positie moet vasthouden, die minder stabiel is dan de positie als je op je rug of je buik slaapt. Het aanbrengen van een ondersteunend kussen achter de rug of voor de buik (en in het beste geval beide) zal voor volledige ondersteuning zorgen waardoor het lichaam die positie kan vasthouden zonder inspanning te hoeven leveren. De rug- en buik ondersteunende kussens moet heel stevig zijn, zodat ze niet platgedrukt worden en hun steun verliezen als je hier met je volledige lichaamsgewicht op drukt. De buik ondersteunende kussens kunnen ook voor zwangere vrouwen, die de druk op hun buik pijnlijk in de meeste slaaphoudingen vinden voor verlichting en ondersteuning zorgen. Het kiezen van het juiste kussen voor alle ondersteunende posities is makkelijker dan je zou denken. Alle kussens voor mensen die op hun zij slapen, hebben dezelfde dingen gemeen: ze zijn stevig, zullen niet indeuken en ze zijn comfortabel zacht.

Er is een extra overweging die je moet maken bij het kopen van lichaamskussens voor zijslapers. Bij het zoeken naar een kussen dat ook je rug of je buik zal ondersteunen, terwijl je op je zij slaapt, moet je het grootste beschikbare formaat kopen. Veel van deze grote kussens voor mensen die op hun zij slapen zijn er in twee of meer van de meest voorkomende kussen maten: standaard, queen size of kingsize. Kingsize kussens zijn kussens die je hele lichaam goed zullen ondersteunen, maar zelfs een kussen met een standaard maat, kan je al die ondersteuning geven die je nodig hebt.

De top 10 beste hoofdkussens voor zijslapers

Bij het zoeken naar de beste kussens voor zijslapers, is het makkelijker als je begint met een lijst van de beste kussens, die je alle details geven om je te helpen om de beste keuze te kunnen maken, die past bij jouw behoeften. Hier zijn de top 10 beste kussens voor zijslapers en wat maakt ze zo geweldig maakt, dat je nooit meer een ander kussen zult willen.

#1 Hoofdkussen nekklachten voor zijslapers

30 Dagen proberen – Bevalt het niet? Geen probleem, dan kun je het kussen gratis retourneren.

(Update 1-1-20 – Door aanhoudende vraag naar het hoofdkussen zijn wij op dit moment bijna door de voorraad heen. Het kussen zal daarom weer verkocht gaan worden voor 99,95 dus profiteer vandaag nog!)

Bedsure Hoofdkussen Nekklachten - Hoofdkussen - 50x30x10 cm - Traagschuim Kussen

Dit is zeker één van de beste kussens voor zij- en buikslapers. Het kussen voor nekklachten en  zijslapers van Bedsure is een zeer zwaar kussen dat je nek in de perfecte positie zal houden voor een goede nachtrust. Tegelijkertijd is het pluche zacht genoeg om je het gevoel te geven alsof je in een 5-sterren resort slaapt.
De binnenkern bestaat uit duurzaam, hoogwaardig schuim dat wordt versnipperd, zodat het niet een vast blok wordt. In plaats daarvan beweegt het zodat je het kunt vormgeven en zodat het mee buigt, waardoor het innerlijke schuim zich kan aanpassen aan jouw behoeften. De binnenste kern laat voldoende lucht door zodat je het niet te warm zult krijgen als je ligt te slapen. Dit houdt je hoofd koel, zorgt voor comfort en de gebruikte materialen zijn hypo allergeen en anti-mijt.
Dit hoofdkussen heeft een hoes van viscoserayon, gemaakt van bamboe wat daadwerkelijk helpt om je hoofd koel te houden en het zal net als een katoenen hoes geen vocht opnemen. Het is volledig wasbaar in de wasmachine. Verwijder de hoes wanneer deze vuil is en was deze in de wasmachine. Daarna doe je de hoes weer om het kussen en ben je klaar voor een frisse nachtrust. Het kan bijna niet gemakkelijker.

Bedsure Hoofdkussen Nekklachten - Hoofdkussen - 50x30x10 cm - Traagschuim Kussen

#2 Traagschuim hoofdkussen zijslaper Slaapcity

Bamboo traagschuim zijslaper kussen #1

Naast dat het een geweldig kussen is, maakt het ook een groot verschil dat het gemaakt is door een bedrijf dat een geweldige reputatie heeft op het gebied van hoge kwaliteit kussens. Slaapcity staat achter de producten die ze maken en het is een in de gevestigd bedrijf, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je ze niet kunt bereiken als je hulp nodig hebt. Dit kussen is 100% kwaliteit gemaakt  en is vervaardigd uit gecertificeerd schuim.
CertiPUR is een certificering, die in het leven is geroepen om ervoor te zorgen dat beddengoed en kussens, maar ook kussens van meubilair, vrij zijn van ozonaantastende stoffen zoals kwik, lood of andere metalen en geen ftalaten of VOS-emissies of schadelijke vlamvertragers bevatten. Om de CertiPUR certificering te kunnen krijgen, wordt het materiaal getest door onafhankelijke en geaccrediteerde labaratoria zodat je er zeker van kunt zijn dat wat je krijgt ook echt voldoet aan de hoogste veiligheids- en gezondheidsnormen.

De buitenste hoes is gemakkelijk te verzorgen en het bamboe materiaal is milieuvriendelijk hernieuwbaar materiaal, dat niet alleen gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden is maar je ook koel houdt als je slaapt, net zoals de kern van het kussen dat ook doet. Bamboe zal geen vocht vasthouden of warmte absorberen, zodat je de hele nacht lang comfortabel kunt slapen.

#3 Het dons hoofdkussen Slaapcity voor zijslapers

het beste dons kussen zijslaap

Als je liever in plaats van op een dik kussen van traagschuim op een veren kussen slaapt, dan is het kussen voor zijslapers van Slaapcity een goede keuze. De kern is gemaakt van zacht, pluizig vezel, wat je het zachte gevoel van luxe geeft maar dan zonder allergische reacties of stekelige veren, die per ongeluk door het bewegen door de hoes naar buiten kunnen steken.
De kern van dit prachtige ondersteunende kussen voor zijslapers is gemaakt van een zachte microvezel, dat je hoofd zacht ondersteunt maar ook nog steeds voldoende ondersteuning voor je nek biedt. Het profiel is breed en dik om je hoofd te ondersteunen en je rug recht te houden, maar als je de neiging hebt om veel te bewegen in je slaap en ook op je buik of rug gaat liggen, zal dit Slaapcity kussen ook voldoende ondersteuning geven.

Om ervoor te zorgen dat dit kussen nooit helemaal plat wordt, heeft de buitenste hoes langs langs alle zijden een extra stiksel van 3 cm. Zo kun je je gedurende de nacht vrij bewegen zonder wakker te hoeven worden om je kussen op te hoeven schudden of om te moeten draaien, in een poging om het weer in vorm te krijgen. De buitenhoes van het kussen is gemaakt van de allerbeste kwaliteit katoen wat voor hotel comfort zorgt. Zowel het binnenkussen als de hoes zijn wasbaar in de wasmachine en zullen gegarandeerd hun vorm en kwaliteit behouden.

#4 Bamboe Hoofdkussen zijslaper

bamboe hoofdkussen zijslaper

De Bambillo zal gegarandeerd nooit plat worden omdat het is gemaakt van hoogwaardig traagschuim voor een eenvoudige vormgeving en ultiem comfort en het beschikt over een koele luchtstroom technologie. In tegenstelling tot de vaste traagschuim kussens biedt traagschuim alle steun zonder stijf en hard te zijn. De kleine deeltjes in het Bambillo kussen voor zijslaper zorgt ervoor dat je het eenvoudig op de juiste manier kunt aanpassen aan je lichaamshouding om comfort en steun aan elk gebied van het lichaam te geven en de queen size afmeting is een goede maat als je alle gebieden van het lichaam wilt ondersteunen.

Terwijl het ultra-luxe Bambillo kussen geweldig is voor elke slaappositie, is het vanwege het dikke, zachte profiel uitstekend voor zijslapers. Kussens voor zijslapers moeten extra dik zijn om de ruimte tussen het matras en je nek op te kunnen vullen om voor ondersteuning te kunnen zorgen. Met dunnere kussens word je gedwongen om ze op te vouwen om voldoende volume te krijgen, om het gebied rond je nek recht te kunnen houden. Daarom raken de meeste met katoen gevulde kussens plat en vormloos.

#5 Het Air Cooler zijslaper kussen

hoofdkussen zijslaper

Als je op zoek bent naar een ondersteunend kussen voor zijslapers, is dit kussen één van de beste. De dubbele stiksels zorgen voor een zacht, maar stevige platform dat niet zal indeuken of draaien en dat ervoor zal zorgen dat je uiteindelijk de hele nacht lang de juiste ondersteuning zult krijgen. De binnenkern van het Air Cooler kussen voor zijslapers bevat zowel luxe spiraal gesponnen polyester als krachtig visco-elastisch schuim voor een stevige ondersteuning. De buitenste bekleding is gevuld met kleine microbolletjes ook wel phase changing material (PCM) genaamd, wat daadwerkelijk kan vertellen wat je lichaamstemperatuur is en de manier waarop het kussen de warmte absorbeert aanpast, waardoor je het dus nooit te warm of te koud hebt.

De hoes is vervaardigd van de allerbeste kwaliteit katoen, waardoor het zacht en rustgevend is. Het heeft een rits om de hoes gemakkelijk te kunnen verwijderen als deze gereinigd moet worden en is volledig wasbaar in de wasmachine. Het grote formaat van 35 cm x 55 cm zorgt ervoor dat alle gebieden worden ondersteund. Hoewel dit kussen zwaar kan lijken, heeft het eigenlijk een ideaal gewicht als je eenmaal gewend bent aan een kussen dat goede ondersteuning geeft, in plaats van de gewone kussens die je in een beddenwinkel of een warenhuis koopt.

#6 Latex hoofdkussen zijslaper

hoofdkussen zijslaper dons

Dit ondersteunende kussen de Sleeptight 2 is gemaakt van traagschuim, dat extra dik is en luxe geeft aan zijslapers en is een goede keuze. In tegenstelling tot een massief stuk schuim, dat warm kan worden omdat het warmte vasthoudt, is de Sleeptight 2 gemaakt van 100% natuurlijke latex, waardoor zijslapers het nooit meer te warm zullen hebben tijdens het slapen omdat door dit unieke systeem de warmte uit het kussen weg kan en kan worden afgevoerd door de luchtstroom tunnels in het kussen.

Latex is ook nog op andere manieren anders dan het traditionele traagschuim latex. Het is veerkrachtiger, waardoor het zich sneller kan aanpassen als je je in de nacht beweegt Het past zich sneller aan aan je lichaam, zodat wanneer je gaat verliggen het altijd voor de juiste ondersteuning zorgt en latex is ook van nature anti-schimmel en hypo-allergeen.
Niet alleen zorgt de unieke zone van het Sleeptight 2 voor zijslapers ervoor dat het oppervlak koel blijft, het verlicht ook de druk op je gewrichten, wat een aantal andere traagschuim hoofdkussens niet doen. De hoes is gemaakt van een gepatenteerde mix van bamboe en rayon, dat zacht is en comfortabel aanvoelt en geen vocht en warmte zal absorberen. Tegelijkertijd is het gemakkelijk te verwijderen en kan het gemakkelijk in de wasmachine worden gewassen en in de droger worden gedroogd.

#7 Stevig hoofdkussen voor zijslaper

orthopdisch hoofdkussen zijslaper

BestPriceAlarm is een bedrijf met een lange traditie van het produceren van hoge kwaliteit kussen- en beddengoed zoals bijvoorbeeld het Jewel Bedding kussen voor zijslapers. Dit is een koel, ultra-ondersteunend kussen, dat een katoenen hoes heeft voor extra zachtheid en comfort. De Jewel Bedding is ongeveer 12 cm dik voor maximale ondersteuning. De solide laag van traagschuim houdt het verschuiven tijdens de nacht tegen en de luchtstroom tunnels zorgen ervoor dat de warmte goed weg kan uit het kussen en dat het oppervlakte koel blijft. Het is 55 cm lang om ook de rug of de buik voldoende te kunnen ondersteunen en het is hypo-allergeen en anti-schimmel.

#8 Hoofdkussen voor zijslapers van Snoozing

zijslaper hoofdkussen dons

Dit ondersteunende zachte kussen voor zijslapers is ontworpen om zijn vorm te behouden, hoeveel je ook ligt te woelen en te draaien terwijl je slaapt. Het is bedekt met 100% katoen van de allerbeste kwaliteit voor een soepel, luxe gevoel en is gevuld met microdenier-gel waardoor het één van de meest veelzijdige steunkussens is die je kunt krijgen. Bij gel-vezels denk je misschien aan een vloeistof, maar het zijn eigenlijk erg kleine, schokabsorberende fiberkralen, die comfortabeler zijn om op te liggen dan kralen, boekweit, bonen of andere vullingen. Ze bewegen en passen zich met gemak aan aan je lichaamsvorm, terwijl ze toch zachte ondersteuning bieden.

Dit hoofdkussen gemaakt van gel-vezels voor zijslapers is gemaakt zorgvuldig gemaakt en het is gemakkelijk te wassen. Het kan in de wasmachine worden gewassen en op de laagste temperatuur worden gedroogd. De gel-vezels zijn hypo-allergeen en anti-schimmel, anti-meeldauw en hypo-allergeen. De zijkanten van het kussen hebben een extra rand en dikke stiksels om het in positie te houden.

9. Lanaform Aqua Pillow water kussen voor zijslaper

kussen van Lanaform zijslapers

Ontworpen door één van de meest toonaangevende fabrikanten van slaapsystemen, wordt het Lanaform Waterbase hoofdkussen geleverd met een tevredenheidsgarantie van Mediflow. Het is gemaakt van hoge kwaliteit en is zeer gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden. Kussens met een waterbasis hebben veel weg van een waterbed. Het is comfortabel en rustgevend om op te liggen, maar toch ondersteunend genoeg om je in de juiste positie te houden terwijl je slaapt.
Binnen het Lanaform Aqua hoofdkussen van Lanaform zit een robuust en duurzaam binnenkussen dat vulbaar is. Je voegt net zoveel water toe, totdat het de perfecte hoogte voor jou heeft. Want je kunt zoveel water als je wilt toevoegen of verwijderen waardoor het Aqua kussen voor zijslapers de perfecte manier is om ervoor te zorgen dat je hoofd in de juiste positie blijft, terwijl je slaapt. Aangezien niet iedereen precies hetzelfde is gebouwd, is het met een gewoon kussen moeilijker om deze precies naar wens te krijgen.

De hoes van het Aqua kussen voor zijslapers van Lanaform is gemaakt van 100% comfortabele katoen, wat de hele nacht lang koel blijft, terwijl het water reageert op elke beweging die je maakt als je slaapt.

10. Boekweit zijslaper hoofdkussen

zijslaper kussen

Het boekweit kussen is een ingenieuze twist op het comfort van een bean bag. Net als zijn grotere neef, neemt dit kussen voor zijslapers precies de vorm van je lichaam aan terwijl het ook ondersteuning biedt en de binnenste boekweit schelpen staan niet toe dat de warmte wordt vastgehouden in het kussen. De vul materialen van dit geweldige ondersteunende kussen voor zijslapers zijn organisch, grondig gereinigd en vrij van chemicaliën. De hoes is gemaakt van sterk en veerkrachtig katoen en heeft een onzichtbare ritssluiting, zodat je deze kunt verwijderen om te reinigen of zodat je wat van de vulling kunt weghalen om het kussen aan te passen aan jouw persoonlijke wensen.

Het boekweit kussen van Atlas wordt geleverd in vier maten zodat er voor iedereen wel een geschikt formaat te vinden is. Het komt zelfs in een reisformaat, zodat je nooit meer zonder je beste slaapmiddel hoeft.

Handleiding voor het kiezen van een hoofdkussen voor zijslapers:

Nu je weet wat elk kussen te bieden heeft, is het aan jou om te kiezen welk kussen het beste zal passen bij jouw behoeften. Om dat te kunnen doen zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om te kunnen bepalen wat het meest comfortabel voor je is.

Vijf dingen om te overwegen bij het kiezen van een hoofdkussen voor zijslapers

 • Materiaal: kussens voor zijslapers zijn vervaardigd van verschillende soorten materiaal zoals traagschuim, water, korrels,  gel of boekweit en standaard katoenvezel. De verschillen zijn groot en het is aan jou om te bepalen wat je verwacht van een  kussen. Bij het slapen op je zij wil je niet dat je hoofd te ver in het kussen zinkt. Omdat kussens voor zijslapers zijn gemaakt  van dikke, veerkrachtige materialen, hebben ze de neiging om zwaarder te zijn dan wat de meeste mensen gewend zijn.
 • Goede bedrijfsreputatie: misschien denk je wat heeft dit te maken met de kwaliteit van het kussen? Laat me je verzekeren      dat het echt een groot verschil maakt. Alle goede kussens voor zijslapers hebben een garantie. Terwijl de hier genoemde  kussens een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben, kosten ze toch meer dan gewone kussens. Dat betekent dat je garantie  wilt van de fabrikant tegen afvlakking, schade of andere zaken die er zouden kunnen gebeuren tijdens het gebruik van je  kussen. Een gerenommeerd bekend bedrijf, dat achter hun goederen staat, kan je ook helpen bij het beantwoorden van  eventuele vragen die je zou kunnen hebben met betrekking tot je kussen, als je die eenmaal ontvangt.
 • Gevormd of vormbaar: sommige mensen houden van een kussen dat de hele nacht, hoeveel ze ook bewegen, perfect in   vorm zal blijven. Andere mensen houden van een kussen dat kan worden gedraaid en gevormd, om aan te sluiten op de manier waarop hun lichamen liggen. Als je de gewoonte hebt om een arm onder je kussen te leggen of als je een kussen voor  zijslapers wilt, dat ondersteuning aan je nek biedt maar ook je bovenrug zal ondersteunen, wil je geen kussen met gevormde  en verdikte zijden of een vast traagschuim kussen. Versnipperd traagschuim, gelvezel, water of boekweit gevulde kussens zijn  dan een veel beter alternatief.
 • Wie kunnen het kussen gebruiken? Als je alleen voor jezelf een kussen voor zijslapers koopt, dan is één maat of soort kussen perfect. Maar als je meerdere hoofdkussens koopt, zodat iedereen van je gezin er een heeft en ze ook kunnen worden gebruikt voor gasten is een kussen dat je kunt aanpassen, zoals een kussen met een water- of boekweit vulling, een betere keuze.
 • Jonge kinderen en zwangere vrouwen hebben verschillende vormen van steun nodig: kinderen, die graag op op hun zij slapen, hebben net zo veel ondersteuning voor hun hoofd, hun nek en hun rug nodig als een volwassene, maar er zal minder ruimte tussen het matras en hun hoofden zijn om op te vullen waardoor een extra groot, dik traagschuim kussen hun nek en wervelkolom niet in de juiste positie kan brengen. Ga voor kinderen op zoek naar kussens die minder hoog zijn en maak gebruik van een aanpasbaar type om ervoor te zorgen dat het kind maximale ondersteuning en comfort krijgt.

Zwangere vrouwen hebben ook veel steun voor hun buik nodig en zullen een kussen voor zijslapers, dat zowel stevig maar toch ook kneedbaar is, het meest comfortabel vinden. Versnipperd traagschuim is een goede keuze want het biedt veel steun maar buigt ook gemakkelijk mee en kan zich dus de gehele zwangerschap door blijven aanpassen.

Soorten kussens voor zijslapers:

Video: Welk type kussen is het beste om op te slapen

Het materiaal dat wordt gebruikt om een hoofdkussen voor een zijslaper mee te vullen, moet zijn vorm behouden terwijl het zich toch aanpast aan het lichaam. Normale katoenen kussens zijn te zacht en donzen kussens worden te snel plat. De beste soorten kussens voor zijslapers zijn gemaakt van één van de deze kernmaterialen:

 • Traagschuim kussen:

  in tegenstelling tot andere schuimsoorten, springt traagschuim snel terug in zijn oorspronkelijke vorm traagschuim zijslaper hoofdkussenen is het volledig bestand tegen pletten. Hierdoor kan traagschuim zich gemakkelijk aan de contouren van je lichaam aanpassen en verandert het onmiddellijk als je je weer beweegt.Versnipperd traagschuim is de beste keuze omdat het je beter in staat stelt om het kussen makkelijker te vormen en eventueel te buigen om het aan te passen aan je lichaamsvormen dan een massief stuk schuim. Versnipperd traagschuim kussen laat ook de lucht vrij bewegen door het materiaal, waardoor je een betere temperatuurregeling krijgt. Een solide kern van traagschuim is goed voor degenen die een extra stevig kussen willen en die willen dat ze gedurende de nacht voldoende lichaamswarmte kwijt kunnen.

 • Een water- of boekweit vulling:

  kussens voor zijslapers gemaakt met een vulbare binnenkern bieden een ultieme ondersteuning voor het lichaam en kunnen zich perfect aan je contouren aanpassen. Het enige nadeel van een met water gevuld kussen is, dat water een goede warmtegeleider is waardoor het kussen als gevolg van de boekweit kussen voor zijslaperslichaamstemperatuur warm kan worden.Een andere geweldige optie voor extra ondersteuning en aanpassing is een kussen met boekweit vulling. Net als water beweegt boekweit vloeiend vanwege zijn kleine omvang en past zich dus gemakkelijk aan. De kleine omvang van het vulmateriaal voorkomt ook de ophoping en het ontstaan van ongemakkelijk knopen in het kussen materiaal, waardoor het slaapoppervlak altijd soepel en gelijk is. Een boekweit vulling
  houdt ook geen warmte vast en zal ervoor zorgen dat het kussen de hele nacht lang koel zal blijven. Een kussen voor zijslapers gemaakt met een boekweit vulling zal je toestaan om het niveau van de vulling aan te passen om zo het perfecte niveau van weerstand te kunnen bieden.

 • Een gel vulling:

  gel klinkt als een kleverige substantie die je niet in de buurt van jouw bed zou willen hebben. Maar in wezen heeft het echt niets te maken met een vloeistof. In plaats daarvan bestaat de gel vulling eigenlijk uit microvezels van schuim, waardoor het ook dezelfde voordelen biedt als een kussen van schuim. Ze zijn gemakkelijk te reinigen, hypo-allergeen en zorgen voor een geweldige steun voor je rug en je nek. Het nadeel van het gebruik van dit type vulling is dat het voor sommige zijslapers te zacht is en dat de vulling gemakkelijker ophoopt dan andere materialen.

 • Latex kussen:

  dit is een steviger materiaal dan traagschuim en terwijl het zich
  toch zal aanpaslatex kussens zijslaperssen aan je lichaamsvorm, zal het niet afvlakken. Dat maakt het een goede keuze voor mensen die alleen op hun zij slapen, omdat het een onverzettelijke steun aan de nek en de rug biedt. Voor zijslapers die ook tijdens het slapen op hun buik of rug draaien kan deze soort van kern minder comfortabel zijn.

Het kiezen van het beste hoofdkussen voor zijslapers

Of je nu op zoek bent naar een kussen van traagschuim, versnipperd traagschuim of gel, mensen die op hun zij slapen hebben echt andere behoeftes als het gaat om een kussen. Door de materialen waarvan deze kussens gemaakt zijn, zijn velen van hen verkrijgbaar in verschillende diktes.

De termen met betrekking tot de dikte en stevigheid kunnen misschien iets afwijken, maar betekenen ongeveer hetzelfde en beschrijven namelijk hoeveel vulling er in het kussen zit. De enige kussens voor zijslapers die hiervan afwijken, zijn de kussens die door de gebruiker kunnen worden aangepast, zoals bijvoorbeeld het met water gevulde of boekweit gevulde kussen.

Buikslapers hebben een dunner kussen nodig om ervoor te zorgen dat tijdens het slapen hun nek en rug op een lijn blijven. Zijslapers hebben juist wel dikkere kussens nodig om hun nek te ondersteunen en om hun ruggenwervels recht te houden.

Conclusie
Vergeet niet dat maar liefst 20% van de oppervlakte, dat jouw lichaam gebruikt op het bed, neerkomt op het kussen. Dat maakt het kiezen voor het juiste kussen belangrijk als het gaat om het hebben van een goede nachtrust. De hier genoemde kussens zijn de beste die er beschikbaar zijn qua ondersteuning voor zijslapers. Koop er vandaag nog een op Bol.com en kom erachter hoeveel beter je ’s nachts zult slapen.