Naar de content
/Het beste reiskussen van Slaapcity Top 10 | 2022 koopadvies

Het beste reiskussen van Slaapcity Top 10 | 2022 koopadvies

Ik houd van business class vliegen. Het is niet iets dat ik heel vaak kan doen, maar met punten en miles voor upgrades en gratis tickets, kan ik het gelukkig wel een paar keer per jaar doen. 

De reden dat ik er zo dol op ben, is dat ik altijd moeilijk in het vliegtuig kan slapen en het extra comfort van business class helpt mij daarbij. Als ik tijdens een vlucht met rode ogen op een gewone stoel zit, heb ik veel moeite om fatsoenlijk uit te kunnen rusten. Dat betekent dat ik een groot deel van de volgende dag als een zombie moet doorbrengen totdat ik bij het hotel kan komen, onder de douche kan springen, een dutje kan doen en me kan aanpassen aan de jetlag.

De afgelopen jaren heb ik echter een betere routine bedacht om me op zijn minst een beetje rust in vliegtuigen te geven. Ten eerste eet ik op het vliegveld en niet in het vliegtuig. Ik zorg ervoor dat ik mijn tanden poets en ik draag zodra we opstijgen oordoppen en een slaapmasker. Tot slot gebruik ik een reiskussen.

Ik dacht altijd dat die kussens niet nuttig waren. Je kent ze wel, die U-vormige dingen die er ongeveer uitzien als een nekkraag. Mij werd het pas duidelijk toen ik besefte dat ik het kussen gewoon kon omdraaien en naar achteren kon dragen. Dat betekent dat als mijn hoofd naar voren knikt, mijn nek en kin worden ondersteund.

Voor mensen zoals ik die moeilijk op economy-stoelen kunnen zitten en die het traditionele reiskussen misschien niet nuttig vinden bij het knikkebollen, is dit een goed moment om een nieuw kussen uit te proberen. Er zijn tegenwoordig een heleboel nieuwe, innovatieve opties, evenals nieuwe versies van het klassieke U-vormige reiskussen.

Of het nu gaat om een normaal U-vormig reiskussen of iets geavanceerder, Insider Pick heeft voor jou de beste reiskussens, die je kunt kopen, op een rijtje gezet.

Hier zijn de beste reiskussens die je kunt kopen:

  • Het beste nekkussen in het algemeen: Het kussen van Slaapcity
  • Het beste kussen met micro: Het U-vormig reiskussen met micro van Clöudz
  • Het beste traagschuim nekkussen: Het U-vormig reiskussen met traagschuim van Cabeau
  • Het beste opblaasbaar nekkussen: Het opblaasbaar U-vormig kussen van Lewis N. Clark
  • Het beste reiskussen op lichaamsformaat: Het opblaasbaar lichaamskussen van Travelrest
  • Het beste nekkussen met samendrukbaar schuim: Het reiskussen met samendrukbaar schuim van Therm-a-Rest
  • Het beste nekkussen voor travel: Het reiskussen van Bcozzy
  • Het beste antislip reiskussen: Het Ultimate kussen van Travelrest

#1 Het beste nekkussen van 2020: Slaapcity

Het is een vogel! Het is een vliegtuig! Het is een… sjaal? Nee, het is een reiskussen! Ondanks het unieke ontwerp biedt het kussen een enorme ondersteuning voor je nek.

reiskussen slaapmasker

Op het eerste gezicht lijkt het kussen van Slaapcity niet op een kussen. Het lijkt meer op een sjaal of een soort deken en in sommige opzichten is dat eigenlijk ook zo. Een zachte, lichtgewicht fleece sjaal verbergt en beschermt aan één kant een plastic neksteun, die op beide schouders of op je borst rust om je hoofd in een comfortabele positie te houden.

De neksteun bestaat aan het ene uiteinde van de sjaal uit een paar stijve baleinen. Om het kussen van Slaapcity te kunnen gebruiken, plaats je de baleinen eenvoudig in de positie, die je het prettigst vindt en wikkel je de sjaal om jouw nek. Het klittenband aan de andere kant van de baleinen houdt de sjaal op zijn plaats terwijl je in slaap valt. De baleinen hebben een beetje flexibiliteit om eventuele drukpunten of ongemakken te kunnen elimineren.

voordelen reiskussen

Het is eigenlijk behoorlijk ingenieus en het is ondanks het rare ontwerp verrassend comfortabel. De versterkte baleinen zien er bijna uit als een neksteun, die je draagt bij nekletsel, maar omdat ze slechts aan één kant op het lichaam rusten, in plaats van aan beide zijden, is het comfortabeler en niet zo beperkt.

Omdat er geen vulling is en het kussen is gemaakt van zachte fleece – afgezien van de baleinen – is het kussen vanSlaapcity zowel lichtgewicht als gemakkelijk te gebruiken, waardoor het eenvoudig is om in een tas op weg naar en van het vliegveld of het treinstation op te bergen.

nekkussen

Het grootste nadeel van het kussen is, dat het slechts aan een zijde ondersteuning geeft, zodat je pech hebt als je tijdens de vlucht van positie verandert. Sommige kopers melden ook dat de ondersteuning een beetje te kort is voor langere mensen – het kussen is er maar in één maat – maar dit werd gemakkelijk verholpen door een opgevouwen dekentje van het vliegtuig te gebruiken. Je kunt onze volledige beoordeling hier lezen.

Voordelen: comfortabel, gemakkelijk in gebruik, innovatief ontwerp, zacht, niet te warm, gemakkelijk in te pakken

Nadelen: biedt slechts aan één zijde ondersteuning en is slechts in één maat verkrijgbaar

reiskussen

#2 Het beste traditionele nekkussen:

Het kussen van Clöudz is een eenvoudig reiskussen met microbolletjes dat voor bijna iedereen comfortabel werkt.

Ik ben persoonlijk een grote fan van het kussen van Clöudz. Dit is het eerste kussen dat comfortabel genoeg was om me te helpen om tijdens een trans-Atlantische vlucht met rode ogen te kunnen slapen. Het is eenvoudig en makkelijk in gebruik, waardoor het een perfecte oplossing voor de behoeften van de meeste mensen is.

Het ontwerp is meestal traditioneel – het is precies wat je te binnen schiet als je aan het woord ‘reiskussen’ denkt. Het kussen is gevormd als een gigantische U en is ontworpen om rond de achterkant van je nek te dragenen je hoofd te ondersteunen als je naar achteren of opzij leunt – hoewel ik het wel ronddraai als ik het gebruik.

Een handige functie waardoor dit kussen opvalt, is de handige klik aan de uiteinden. De riem is perfect voor het bevestigen van het kussen aan een tashandgreep of een riem wanneer je over de luchthaven loopt. Wanneer ik het kussen gebruik, sluit ik de riem wanneer het kussen nog op mijn schouders rust en voordat ik het omdraai. Op die manier valt het niet van mijn nek als ik voorover leun.

Iets waardoor het kussen van Clöudz opvalt, is het feit dat het geschikt is voor mensen die het vaak te warm of te koud hebben als ze slapen. De bovenkant van het kussen is bedekt met een warm, gezellig viltachtig materiaal, terwijl de onderkant met een koelere spandex-stof is bekleed. Het is gevuld met kleine microbolletjes, die zich terwijl je erop leunt aan je hoofd en je gezicht aanpassen. Tegelijkertijd hebben ze echter voldoende vorm om te voorkomen dat het kussen platgedrukt wordt.

Voordelen: kliksluiting, een warme en een koele zijde, zacht, betaalbaar

Nadelen: je kunt het kussen niet kleiner maken om het in een tas te kunnen stoppen


#3 Het beste traagschuim nekkussen:

Het traagschuim reiskussen Cabeau Evolution gebruikt ergonomisch gevormd traagschuim om jouw hoofd tijdens de vlucht te ondersteunen.

De Cabeau lijkt op het kussen van Clöudz omdat het dezelfde traditionele U-vorm heeft. Het kussen is ontworpen om rond de achterkant van je nek te liggen en op je schouders te rusten. Net als het kussen van Clöudz sluit de Cabeau aan de voorkant, maar in plaats van een kliksluiting heeft het een trekkoordje met een sluiting, die je kunt gebruiken om de U in een O te veranderen. Het grootste verschil is dat het kussen in plaats van microbolletjes van traagschuim is gemaakt.

Wanneer je de koordjes strak aantrekt, trekt het de twee uiteinden van de U samen, waardoor er een volledige bedekking mogelijk is, zodat als je hoofd naar voren valt als je slaapt, je het kussen niet hoeft rond te draaien. Het achterste gedeelte is een beetje dunner en is ontworpen om plat tegen de stoel te kunnen zitten en zich aan de achterkant van jouw nek aan te passen, zodat het jouw hoofd niet naar voren duwt.

In plaats van een gladde buisachtige vorm, die gebogen is in een U, heeft het kussen van Cabeau een ergonomisch ontworpen verdikking, die over de lengte van het kussen loopt om jouw hoofd effectiever te kunnen ondersteunen. De hoes is afneembaar en kan in de wasmachine worden gewassen. In beoordelingen op het internet zeggen kopers dat het kussen van Cabeau, zelfs als ze in het verleden niet van reiskussens hielden, nuttig en comfortabel is.

Sommige mensen geven de voorkeur aan traagschuim boven een kussen gevuld met micrbolletjes, maar er is ook een groot nadeel. Sommige kopers melden dat het kussen behoorlijk warm kan worden, waardoor je je zweterig en ongemakkelijk kunt voelen. Verder is het kussen iets minder handig om als je onderweg bent aan de buitenkant van een tas te bevestigen – de oplossing is dat het kussen tot ongeveer 1/4 van zijn grootte kan worden samengedrukt waardoor het in een tas kan worden opgeborgen. Het bedrijf waarschuwt tegen compressie bij langdurige opslag, zodat het kussen zijn vorm niet verliest.

Voordelen: ergonomisch ontwerp, volledige bedekking, comfortabel

Nadelen: kan warm en zweterig worden, heeft geen ‘koelere kant’


#4 Het beste opblaasbare nekkussen

Het opblaasbare kussen van Lewis N. Clark kan klein worden opgevouwen zodat het gemakkelijk kan worden meegenomen en biedt een instelbare ondersteuning.

Van nature zijn kussens groot en omvangrijk. Om de juiste hoeveelheid ondersteuning te kunnen bieden, hebben ze voldoende vulling nodig en moeten ze groot genoeg zijn om voldoende oppervlakte te kunnen bieden. Dat is prima als je het op een bed of op een bank gebruikt, maar als je op reis bent, is er niet veel opslagruimte. Je moet jouw bagage zo klein en licht mogelijk houden, zodat je kunt doorreizen en een groot kussen kan meer ruimte innemen dan je je kunt veroorloven.

Daarom kan een opblaasbaar reiskussen handig zijn. Wanneer je op weg bent naar een luchthaven of naar je hotel, kun je het kussen laten leeglopen, het opvouwen en in een vak van je tas stoppen. Wanneer je klaar bent om het te gebruiken, hoef je slecht een paar keer te blazen om het helemaal te kunnen vullen.

Sommige opblaasbare kussens kunnen een beetje ongemakkelijk zijn, omdat het luchtdichte materiaal van nature niet ademend is. Lewis N. Clark lost dat probleem op door het kussen met een comfortabel jersey materiaal te bekleden, dat veel fijner is om tegen je huid te hebben dan kunststof of vinyl. Omdat jij bepaalt hoe hard je het kussen kunt opblazen, kun je het eenvoudig aanpassen. Als het kussen te stevig of te onbuigzaam aanvoelt, kun je het handig ontworpen ontgrendelingsventiel gebruiken om het terwijl je het draagt een klein beetje te laten leeglopen, totdat het goed voelt.

Wanneer het volledig is opgeblazen, vormt het kussen van Lewis N. Clark een U-vorm zoals veel traditionele reiskussens, hoewel het een iets meer vierkant ontwerp heeft. De achterkant van het kussen is een beetje groter dan kussens zoals die van Cabeau, maar de meeste kopers zijn het erover eens dat het een comfortabele oplossing is.

Voordelen: past wanneer het leeggelopen is vrijwel overal in, de stevigheid is gemakkelijk aan te passen, comfortabel

Nadelen: groter dan sommige andere kussens


#5 Het beste reis vriendelijke nekkussen

Het kussen van Travelrest is perfect voor zijslapers en biedt ondersteuning aan de hele zijkant van je lichaam.

De Travelrest heeft een compleet ander ontwerp dan de meeste reiskussens. In plaats van dat het om je nek zit en alleen je hoofd ondersteunt, gaat het als een slinger over je hele romp en biedt het een totaal ander soort ondersteuning.

Als je zit, draag je het kussen van Travelrest eigenlijk als een gordel. Een groot gedeelte rust op de schouder, terwijl de ‘staart’ over jouw lichaam gaat. Als alternatief kun je het aan de zijkant leggen. Je hoofd en de zijkant van je lichaam worden ondersteund, waardoor je het gevoel krijgt dat je in bed ligt en dat is iets dat de meeste nekkussens niet kunnen bieden. Een koordje dat aan de bovenkant van het kussen is bevestigd, kan om een hoofdsteun van een vliegtuigstoel of een autostoel worden bevestigd, zodat het kussen veilig op zijn plaats blijft zitten terwijl je rust.

Het kussen is opvallend omvangrijker dan de meeste andere reiskussens, maar gelukkig is het ook opblaasbaar. Je kunt het opvouwen tot een mooi, klein pakketje en het boven op je handbagage leggen. Je kunt het zodra je klaar bent om in je stoel te gaan zitten helemaal opblazen. Als jouw stoel geen hoofdsteun heeft, kun je het koordje van het kussen aan zijn onderzijde bevestigen en het als een slinger rond jezelf dragen.

Het kussen is bedekt met een zacht fluweelachtig materiaal, maar je kunt ook een optionele hoes kopen, die een beetje zachter is. De hoes heeft ook een traagschuim stuk aan de bovenkant van het kussen om een extra zachte plek te bieden waarop je je hoofd kunt laten rusten.

Voordelen: geweldig voor zijslapers, ondersteunend, comfortabel

Nadelen: kan uit positie vallen en het kan een beetje moeite kosten om de meest comfortabele positie te kunnen vinden


#6 Het beste vliegtuig reiskussen

Het reiskussen van Therm-a-Rest dat samengedrukt kan worden kun je tot een klein pakketje oprollen en het breidt zich uit tot een vol, rechthoekig kussen.

Als je een normaal gevormd kussen wilt meenemen op jouw reis, maar geen ruimte in jouw bagage wilt verspillen, is het kussen van Therm-a-Rest dat je kunt samendrukken echt iets voor jou. Het is in verschillende maten verkrijgbaar, maar de kleinste is waarschijnlijk voor de meeste reizigers het beste.

Het kleine kussen heeft een afmeting van 30 x 40 x 10cm als het uitgevouwen is en 33 x 10 x 10cm als het wordt samengedrukt. Het weegt slechts 7 gram, wat behoorlijk indrukwekkend is. De vulling van traagschuim is 10cm dik en redelijk comfortabel. De polyester hoes is relatief comfortabel en je kunt kiezen uit een paar leuke kleuren. Het kussen kan in de wasmachine worden gewassen, wat erg handig is.

Als je tijdens de vlucht het kussen niet meer nodig hebt, kun je het oprollen en in het tasje stoppen tot je het opnieuw in je hotel of op de camping moet gebruiken.

Experts van het Outdoor Gear Lab gaven dit kussen een geweldige beoordeling en de enige klacht van de recensent is dat het een beetje zwaar voor backpackers is. Als je het echter gewoon in je handbagage of je tas doet voor gebruik in een vliegtuig, is dat waarschijnlijk geen groot probleem.

Het kleine formaat is ideaal voor op reis, maar als je denkt dat het te klein voor je is, heeft het medium kussen een afmeting van 35 x 45 x 10cm opengevouwen en 35x 12,5 x 15cm samengedrukt en weegt het 9 gram; terwijl het grote kussen 40 x 58 x 10cm opengevouwen en 40 x 17,5 x 17,5cm samengedrukt is en 12 gram weegt. Er is ook een XL-versie van 40 x 68 x 10cm opengevouwen en 45 x 17,5 x 17,5cm samengedrukt en dat kussen weegt 15 gram. – Malarie Gokey

Voordelen: kan worden samengedrukt tot een reisvriendelijk formaat, normaal gevormd kussen, vele maten en kleuren, betaalbaar

Nadelen: zwaar voor backpackers


#7 Het beste nekkussen traagschuim van punt

Als je de neiging hebt om te knikkebollen terwijl je slaapt en wakker wordt met ernstige nekpijn, dan is de Bcozzy het enige reiskussen voor jou.

Veel reiskussens hebben geprobeerd om knikkebollers, waarvan de hoofden naar links of naar rechts rollen terwijl ze wegdommelen, te ondersteunen. Maar er zijn niet veel oplossingen voor dit probleem gekomen (tenzij je, net als David, omgekeerd een U-vormig kussen gebruikt). Voor deze mensen is het kussen van Bcozzy ontworpen om het hoofd vanaf de voorkant te kunnen ondersteunen.

Het ontwerp van het kussen is bij de overlappende uiteinden, die een extra niveau van ondersteuning creëren, buigbaar. Terwijl de meeste kussens een opening hebben, waar er een inkeping voor je kin zou moeten zijn, lost de Bcozzy dit probleem op door een soort ondersteunende kraag te creëren met wat extra vulling aan de voorkant. Het kussen is volledig verstelbaar, dat wil zeggen dat je zelf kunt bepalen hoeveel overlapping en ondersteuning je nu echt wilt.

De meeste andere reiskussens zullen allemaal vereisen dat je oordopjes of andere in-ear-opties gebruikt, omdat je door hun hoge zijkanten je koptelefoon niet kunt dragen. Maar dit vormt voor de Bcozzy geen probleem. Echt, het is bijna alsof dit kussen besefte dat je geen ondersteuning aan je zijkanten nodig zou hebben, want dat is tenslotte de taak van je ruisonderdrukkende hoofdtelefoon.

De Bcozzy wordt ook geleverd met een kleine lus waarmee je hem aan de buitenkant van je rugzak of een ander stuk bagage kunt klikken. Dus ook al kun je het niet laten leeglopen of uitrollen, het is nog steeds uiterst draagbaar. Plus, met een gewicht van slechts 7,4 gram, zul je nauwelijks merken dat je het bij je hebt. – Lulu Chang

Voordelen: geweldig voor mensen die tijdens het slapen knikkebollen, je kunt het dragen met een grote, koptelefoon, lichtgewicht

Nadelen: niet veel zijsteun, kan niet worden samengedrukt en je kunt het niet laten leeglopen voor een eenvoudige opslag


#8 Het beste antislip nekkussen

Dankzij de mogelijkheid van de Travelrest Ultimate om plat tegen je stoel te liggen, wordt je hoofd goed ondersteund zonder dat het naar voren wordt geduwd, wat essentieel is voor tijdens lange ritten of vluchten.

De Travelrest Ultimate lijkt veel op het traditionele reiskussen waaraan je gewend bent, maar een paar belangrijke aanpassingen maken het echter veel beter. Het meest opvallende is dat het platte ontwerp van dit kussen het mogelijk maakt om plat tegen jouw stoel te liggen, zodat jij jouw hoofd tijdens lange reizen comfortabel kunt laten rusten.

Hoewel het opblaasbaar is, voelt de Travelrest Ultimate niet alsof het gewoon maar vol lucht zit. In plaats daarvan houdt het traagschuim kussen jouw hele nek comfortabel op zijn plaats, waardoor je in een comfortabele slaaphouding komt. En zelfs als je hoofd de neiging heeft om te gaan knikkebollen terwijl je droomt, zal het kussen je hoofd ondersteunen.

De Travelrest Ultimate heeft rubberen handgrepen, die ervoor zorgen dat het kussen, zelfs als je hoofd dat wel doet, niet wegglijdt. Dankzij de verstelbare klittenbandsluiting van het kussen kun je de grootte op basis van de stoel waarin je zit aanpassen. Of je nu op zoek bent naar rust in een vliegtuig, trein of auto, de Ultimate helpt je hierbij.

Eén van mijn favoriete dingen aan het kussen is dat de hoes afneembaar is en in de wasmachine kan worden gewassen. Als je op mij lijkt en in verschillende reisomgevingen eeuwig wordt gestoord door ziektekiemen, wees dan gerust dat dit een reiskussen is dat je schoon kunt houden.

Wanneer je de Travelrest Ultimate niet gebruikt, kun je deze laten leeglopen en omdat hij minder dan een pond weegt en in zijn met klittenband beveiligde draagtas kan worden gerold, is hij ongelooflijk makkelijk mee te nemen. – Lulu Chang

Voordelen: geweldige ondersteuning rondom je nek, glijd niet weg, verstelbare klittenband past op elke stoel en ook om je nek

Nadelen: de hoge zijkanten maken het gebruik van over-the-head hoofdtelefoons moeilijk

Slaapcity hoofdkussens