Naar de content
/Beste verzwaarde dekens van Slaapcity

Beste verzwaarde dekens van Slaapcity

De verkoop van verzwaarde dekens is de afgelopen twee jaar sterk gestegen. Terwijl het onderzoek achter de vermeende gezondheidsvoordelen van verzwaarde dekens nog vrij onduidelijk is, zeggen degenen die bij hen zweren dat het liggen onder een verzwaringsdeken helpt om angsten te verminderen en in sommige gevallen, slapeloosheid te verlichten.

Verzwaarde dekens bevatten glas korrels waardoor ze aanzienlijk zwaarder aanvoelen dan een standaarddeken of dekbed. Typische gewichten voor deze dekens variëren van 5 tot 15 kg. Slapers hebben de neiging om zich het meest comfortabel te voelen onder een deken die bestaat uit ongeveer 10 procent van hun eigen lichaamsgewicht. De prijzen variëren per merk, maar de meeste verzwaarde dekens kosten tussen de €50 en €180 in elke maat.

Fabrikanten beweren dat verzwaarde dekens de productie van melatonine, een slaaphormoon dat aan uw natuurlijke slaapcyclus gebonden is, kunnen bevorderen en ook het vrijkomen van “gelukshormonen” zoals serotonine en dopamine teweeg kunnen brengen. Gelukshormonen bevorderen het gevoel van ontspanning en rust om u te helpen een goede nachtrust te krijgen. Bovendien is er enig bewijs dat verzwaarde dekens uw cortisolniveaus verminderen, een natuurlijk steroïde dat normaal gesproken wordt geactiveerd door stress en dat de kwaliteit en de duur van de slaap kan belemmeren.

Onze top selectie van de beste verzwaarde dekens vindt u hieronder. We hebben onze selecties gebaseerd op een breed scala aan criteria, waaronder producttests, ervaringen van de eigenaar en merkonderzoek. We kijken ook uitgebreid naar gangbare materialen en ontwerpen, vermeende voordelen, typische prijzen en veiligheidsoverwegingen voor volwassenen met bepaalde gezondheidsproblemen en kinderen.

Top Pickers Overzicht

#1 Beste getest: Slaapcity verzwaringsdeken

#2 Zachtste Design: Hex verzwaringsdeken

#3 Het beste comfort: Z verzwaringsdeken

#4 Het beste voor warme slapers: Baloo verzwaringsdeken

#5 Beste Luxe: Yaas verzwaringsdeken

#6 Beste waarde: Laylav verzwaringsdeken

#7 Beste gewichtsbereik: Gewogen Evolutie verzwaringsdeken

#8 Het beste voor kinderen: Bearaby Nappling verzwaringsdeken

#9 Beste budget: YnM Katoen verzwaringsdeken

Productdetails

#1 Slaapcity Verzwaringsdeken

Beste Overall

Voor wie:

– Warme Slapers

– Eco-bewuste kopers

– Slapers van elk gewicht

Onderscheidend door een innovatief ontwerp en een ademende constructie is de Slaapcity verzwaringsdeken een van de meest opwindende verzwaarde dekens op de markt. In tegenstelling tot de meeste verzwaarde dekens, die een meer traditioneel dekbedachtig ontwerp hebben met een inwendige vulling bestaande uit verzwaarde glaskralen, zijn de Slaapcity dekens voorzien van een laag op laag stofontwerp dat de temperatuurneutraliteit verbetert en zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling langs de deken.

De Slaapcity is voornamelijk gemaakt van microvezel. Door deze organische constructie die geen kunstmatige vulstoffen of synthetische kralen bevat, is deze deken zachter, ademender en natuurlijker dan de gemiddelde verzwaringsdeken.

De deken is verkrijgbaar in acht kleuren en drie verschillende gewichten: 15, 20, en 25 pond. Vanwege het ultra-ademende ontwerp van de Slaapcity raden we aan om het in de meeste gevallen naast uw dekbed of knuffeldoek te gebruiken. Omdat de Slaapcity een van de meest hoogwaardige verzwaarde dekenconstructies op de markt heeft, en toch is de prijs van de Slaapcity gemiddeld.

#2 Helix verzwaringsdeken

Zacht ontwerp

Voor wie:

– Slapers die tussen de 80 en 100 kg wegen

– Degenen die de voorkeur geven aan een gladde en/of fleece deken

– Warme slapers

Onze redacteur kiest voor de Helix verzwaringsdeken, die bestaat uit een binnenlaag en een buitenhoes. Het binnenste laag is gevuld met glasparels en bevat geen plastic of giftige stoffen. Dit onderdeel is gemaakt van ademend katoen, en de glaskralen koelen de deken ook een beetje af. De zakjes zijn gerasterd genaaid voor een gelijkmatige gewichtsverdeling over het hele lichaam. De binnenlaag heeft ook lussen die elke hoek van de deken vastzetten, wat bundeling voorkomt en de deken helpt om een vlakke, gelijkmatige vorm te behouden.

De buitenste hoes heeft een omkeerbaar ontwerp met unieke texturen aan elke kant. Een zijde is gemaakt van microvezel, waardoor het oppervlak zacht en glad is. De andere zijde is voorzien van fleece voor een warmer, pluiziger gevoel. De hoes kan worden gewassen en gedroogd in elke wasmachine. Voor de binnenste laag wordt een vlekkenverwijdering met water en een mild reinigingsmiddel aanbevolen.

De Helix verzwaringsdeken is verkrijgbaar in gewichten van 10, 15 of 20 kg. Aangezien de meeste mensen de voorkeur geven aan verzwaarde dekens die overeenkomen met ongeveer 10 procent van hun eigen lichaamsgewicht, is het Helix-model het meest geschikt voor iedereen die 80 tot 10 kg weegt, inclusief kinderen. Elke deken is 200 x 150 cm.

Vergeleken met andere verzwaarde dekens is het Helix-model zeer voordelig geprijsd. Helix biedt ook een 100-nacht slaapproef en een garantie van een jaar voor de deken, samen met gratis verzending.

Gravity Verzwaarde deken

Het beste comfort

Voor wie:

– Slapers die tussen de 80 en 150 kg wegen

– Degenen die de voorkeur geven aan een pluche deken

– Klanten die op zoek zijn naar een verzwaringsdeken met een uitstekende gewichtsverdeling

De Gravity Blanket was de eerste verzwaringsdeken die voor het publiek op de markt werd gebracht toen hij in 2017 werd geïntroduceerd. De binnenste laag van deze deken is gemaakt van 100 procent katoen en gevuld met niet-giftige, fijne glazen kralen. Rasterhechting zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling. Voor extra stabiliteit is de binnen deken voorzien van hoekbanden en elastische knopen die de deken aan het dekbedovertrek vastzetten en oncomfortabel bundelen voorkomen.

Met een zacht dekbedovertrek van polyester microvezel biedt deze verzwaringsdeken een zeer pluche en fleecegevoel. Het dekbedovertrek is afneembaar en kan thuis worden gewassen en gedroogd. Gracity biedt drie dekbedkleuren: wit, grijs of marineblauw. De binnenste deken mag alleen met de hand gewassen en lucht gedroogd worden.

U kunt een gewicht van 7, 10 of 15 kg voor uw Gravity Blanket kiezen. Kinderen die minstens 60 kg wegen kunnen zich comfortabel voelen, maar gezien het gewichtsbereik is de deken het meest geschikt voor volwassenen. Alle deken maten delen dezelfde afmetingen van 150cm breed en 200 cm.

De drie modellen van de zwaartekrachtdeken zijn allemaal beschikbaar op mid-level prijspunten in vergelijking met andere verzwaarde dekens. U kunt uw aankoop van de deken bundelen met het verzwaarde slaapmasker van Gravity en/of bamboe en 5 procent besparen op beide items. Verzending op de grond is gratis voor alle Amerikaanse bestellingen. De Gravity Blanket wordt ondersteund door een 30-nachtelijke slaaptest.

Baloo Living Verzwaarde deken

Het beste voor Warme Slapers

Voor wie:

– Slapers die tussen de 70 en 120 kg wegen

– Degenen die de voorkeur geven aan een zachte deken

– Mensen die de neiging hebben om te warm en/of te koud te slapen

De Baloo Living verzwaringsdeken is een goede keuze vanwege de veelzijdigheid van de temperatuur. De deken is opgebouwd uit een gewatteerde katoenen hoes en een dunne polyester laag met glazen microkorrels. De deken biedt een uitstekend ademend vermogen om u koel te houden in de warmere maanden, maar de deken zorgt ook voor een goede isolatie als de buitentemperatuur daalt.

De Baloo Living Weighted Blanket is verkrijgbaar in gewichten van 15 of 20 pond, waardoor het ideaal is voor volwassenen tussen de 150 en 200 pond. De deken en de voering zijn voorzien van dubbel gestikte schotten voor de kralen om hun gewicht gelijkmatig over uw lichaam te verdelen. De hele deken kan worden gewassen in elke wasmachine. Gewoon wassen op een koud en zacht programma en drogen in de droger op een lage stand. Dit maakt de deken relatief eenvoudig te reinigen, omdat veel van de concurrerende modellen niet volledig in de wasmachine kunnen worden gewassen.

De deken wordt geleverd met gratis verzendkosten die overal verkrijgbaar zijn. De deken wordt ondersteund door een 30-nachtelijke slaapproef. Geef de deken binnen de proefperiode terug en u ontvangt een terugbetaling minus enkele kleine verzendkosten (meestal minder dan $20). Baloo biedt ook een levenslange garantie voor de deken, wat enigszins zeldzaam is voor dit type product.

Yaasa verzwaringsdeken

Beste Luxe

Voor wie:

– Slapers die tussen de 150 en 200 pond wegen

– Degenen die de voorkeur geven aan het uiterlijk en het gevoel van een zachte, gebreide deken

– Warme slapers

De Yaasa Weighted Blanket is een vrij uniek product in vergelijking met onze andere topproducten. In plaats van een meerlaagse deken met een buitenhoes en binnenste schil om kralen of korrels te bevatten, is het Yaasa-model gebreid uit zachte katoenen stof gevuld met polypropyleenvezels die het gewicht leveren. De opengewerkte constructie van deze deken bevordert een sterke luchtstroom en een consistente temperatuurneutraliteit. Hierdoor vangt de Yaasa Weighted Blanket minder warmte op en slaapt hij veel koeler dan concurrerende dekens met stevige katoenen of polyester overtrekken.

De deken is verkrijgbaar in 15- en 20-pond gewichten, dus hij is het meest geschikt voor volwassenen met een gewicht van 150 tot 200 pond. Beide maten bieden fatsoenlijk gewicht om de voordelen van een verzwaringsdeken te leveren zonder dat u zich te warm voelt. Het 15-pond model meet 40 inch breed en het 20-pond model meet 45 inch breed, maar beide meten 72 inch lang. Mede door de unieke constructie kunt u de Yaasa niet in de machine of met de hand wassen. Het bedrijf raadt aan om de deken periodiek chemisch te reinigen om hem fris en hygiënisch te houden. U kunt kiezen uit twee neutrale tinten, grijs of crème.

De Yaasa Weighted Blanket is een beetje prijzig in vergelijking met vergelijkbare dekens. U ontvangt echter gratis verzending als u in de aaneengesloten VS verblijft, samen met een garantie van een jaar voor extra gemoedsrust. Yaasa accepteert geen retouren of geeft geen restitutie voor de deken nadat deze is geleverd.

Layl verzwaringsdeken

Beste waarde

Voor wie:

– Slapers die tussen de 150 en 250 pond wegen

– Degenen die de voorkeur geven aan een gladde en/of wollige deken voelen zich

– Waardezoekers

Onze beste keuze is de Layla Weighted Blanket, een ander omkeerbaar model met een tweezijdige afdekking. Een zijde is voorzien van 300 draden tellende katoen voor een koel en glad gevoel, terwijl de andere zijde is gestructureerd met plucheachtig materiaal. Dit veelzijdige ontwerp bevordert de warmte en isolatie tijdens de koudere perioden van het jaar, maar de deken moet niet te warm aanvoelen als de zon buiten staat.

De vulling van de deken is samengesteld uit micro-glasparels die met polyester batting zijn opgevuld voor extra demping van uw lichaam. Deze vulling voegt ook extra isolatie toe en zorgt ervoor dat de deken geen geluid maakt als de kralen in hun schotten verschuiven. Helix biedt gewichten van 15, 20 of 25 pond, dus deze deken is het meest geschikt voor volwassenen die tussen de 150 en 250 pond wegen.

Elk gewicht heeft een andere overeenkomstige grootte. De 15-pond deken is een tweeling van 48 inch breed en 72 inch lang; de 20-pond deken is een koningin van 60 inch breed bij 80 inch lang; en de 25-pond deken is een koning van 80 inch breed bij 87 inch lang. De hele deken kan worden gewassen en gedroogd in elke wasmachine voor eenvoudige en handige reiniging. De duurzame zeshoekige stiksels houden de deken en de inhoud ervan intact na meerdere wasbeurten.

De Layla Weighted Blanket is zeer betaalbaar in vergelijking met concurrerende modellen. Layla biedt ook een 120-nacht-slaapstand met volledige terugbetaling en gratis verzending op alle retouren, evenals een garantie van vijf jaar.

Gewogen Evolutie verzwaringsdeken

Beste Gewichtsbereik

Voor wie:

– Kinderen boven de 80 pond

– Volwassenen tot 250 pond

– Degenen die de neiging hebben om warm te slapen

Onze laatste keuze is de Weighted Evolution Weighted Blanket, een ander model geconstrueerd met een afneembare hoes. De hoes is gemaakt van een zachte, ademende stof van bamboe, gemengd met een kleine hoeveelheid spandex. De hoes is voorzien van een grote, 60-inch verborgen rits voor het eenvoudig verwijderen van de stof voor het wassen en drogen. Het bevat ook verschillende lussen en banden om ervoor te zorgen dat de binnenste deken niet verschuift of in de loop van de nacht in elkaar stort, waardoor een consistente gewichtsverdeling wordt gegarandeerd.

De binnendeken is geconstrueerd met een microfiber shell en is gevuld met een minimale hoeveelheid gerecyclede polyfill en micro-glasparels. Glasparels vangen minder warmte op dan plastic korrels die in sommige concurrerende dekens worden gebruikt, en de stof die van bamboe is afgeleid staat bekend om zijn ademend vermogen. Deze ontwerpelementen maken deze deken een geweldige keuze voor degenen die de neiging hebben om warm te lopen. De binnenste deken is aan elkaar genaaid in een dubbel gestikt diamantpatroon om ervoor te zorgen dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft.

De Weighted Evolution Weighted Blanket is verkrijgbaar in een breed scala van gewichten, van 8 pond tot 25 pond. Hierdoor is het geschikt voor een grote verscheidenheid aan mensen, van kinderen met een gewicht van 80 pond tot volwassenen met een gewicht van 250 pond. De afneembare dekens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, roze, groenblauw en grijs. Daarnaast is er een sensorische hoes verkrijgbaar in donkergrijs met een gestippelde pluche stof aan de bovenkant en een bamboe lyocell stof aan de onderkant.

Gewogen Evolution rugt hun dekens met een 100-nacht-slaapstand met volledige terugbetaling, hoewel klanten de verzendkosten voor de retourzending moeten betalen.

Bearaby Nappling Verzwaarde deken

Het beste voor kinderen

Voor wie:

– Kinderen van 4-14 jaar

– Gebruikers van de bank en de stoel

– Warme slapers

De Bearaby Nappling is de kinderdeken van het bedrijf en biedt het innovatieve Bearbay-ontwerp in een kleinere, lichtere en meer betaalbare vorm. Met een gewicht van 8 pond is deze deken extreem ademend, zacht en gezellig, en kan het een scala aan grote voordelen voor kinderen bieden.

Zoals alle Bearaby dekens, is de Nappling gemaakt met behulp van een laag op laag ontwerp in plaats van de gebruikelijke verzwaarde kraal ontwerp. Dit verbetert het ademend vermogen en zorgt voor een meer gelijkmatige gewichtsverdeling langs de deken. Deze deken is gemaakt van 100% organisch katoen, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, ademend vermogen en zachtheid.

De Nappling wordt slechts in één gewicht geleverd, maar is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Het is ook volledig machinewasbaar, wat een grote aanwinst is voor een kinderdeken.

YnM Katoen Verzwaarde deken

Voor wie het het beste is:

– Slapers van elk gewicht

– Degenen die ‘s nachts warm slapen

– Shoppers met een budget

De YnM Cotton verzwaringsdeken maakt gebruik van een ingewikkeld ontwerp om een kwaliteitservaring te bieden voor een betaalbare prijs. Verkrijgbaar in een breed scala van gewicht, grootte, en kleur opties, YnM moet geschikt zijn voor de meeste klanten op zoek naar een verzwaringsdeken.

De buitenkant van de deken is gemaakt van 100% Oeko-Tex gecertificeerd katoen. Katoen is van nature zacht en ademend, vooral meer dan polyester, dat veel verzwaarde dekens gebruiken voor hun buitenschaal. Binnenin de deken zijn talrijke glasparels geweven in kleine compartimenten en omgeven door een vezelvulling. De glazen kralen voegen gewicht toe aan de deken, wat resulteert in een meer ademende deken dan veel concurrenten met plastic kralen. De kleine compartimenten houden het gewicht gelijkmatig verdeeld over de deken.

Deze deken is ook voorzien van sluitingen aan de buitenkant die met een dekbedovertrek kunnen worden verbonden. YNM biedt een 30-dagen retourbeleid aan en zal uw deken repareren als deze beschadigd raakt.

Hoe kies je een verzwaringsdeken?

Men gelooft dat verzwaarde dekens ontspanning bevorderen en het begin van de slaap verlichten door het activeren van het vrijkomen van slaap- en gelukshormonen, terwijl de productie van natuurlijke steroïden zoals cortisol wordt verminderd. Passend, de belangrijkste overweging bij het kiezen van een verzwaarde deken is hoe licht of zwaar het aanvoelt. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw beslissing zijn materialen, maten, kleuren, prijzen, en of de deken kan worden geretourneerd als u ontevreden bent met het.

Wat te overwegen bij de aankoop van een verzwaarde deken

Als je het moeilijk hebt om te ontspannen en in slaap te vallen, dan ben je misschien een uitstekende kandidaat voor een verzwaarde deken. Deze producten zijn echter niet voor iedereen geschikt. Terwijl veel slapers melding maken van meer ontspanning en minder angst om onder een verzwaringsdeken te slapen, voelen anderen zich te claustrofobisch en vastgepind. Een verzwaringsdeken is misschien ook niet geschikt als u een warme slaper bent – hoewel sommige modellen de temperatuurregeling beter bevorderen dan andere.

Bij het doorbladeren van verschillende verzwaarde dekens moet u rekening houden met de volgende factoren.

Prijs

De gemiddelde verzwaarde deken kost tussen de $100 en $300 in elke maat. Sommige modellen hebben verschillende prijspunten, afhankelijk van het gekozen gewicht. Voor andere zal de prijs hetzelfde zijn, ongeacht welke maat u kiest. Zorg ervoor dat u de verzendkosten, indien van toepassing, in uw winkelbudget meeneemt.

Gewicht

De algemene vuistregel is om een verzwaringsdeken te kiezen die ongeveer 10 procent van je eigen lichaamsgewicht is. Dit is echter geen harde en snelle regel. Realistisch gezien kan een deken met een gewicht tussen 5 en 12 procent van uw lichaamsgewicht comfortabel zijn. De beste manier om uw optimale deken te bepalen is door verschillende gewichten te testen.

Kwaliteitsmaterialen

Een verzwaarde deken van hoogwaardige materialen kan iets meer dan gemiddeld kosten, maar u kunt meestal rekenen op een betere duurzaamheid en een langere levensduur van deze modellen. Degenen die gemaakt zijn met goedkopere stoffen en plastic korrels hebben de neiging om sneller te slijten, vooral als je ze wast en droogt in wasmachines.

Afdekmateriaal

U moet een verzwaarde deken kiezen op basis van uw gewenste gevoel of textuur. Sommige van deze dekens hebben overtrekken van katoen of microvezel materiaal die een glad gevoel geven, terwijl andere zijn gemaakt met fleece voor een pluchen en gezelliger textuur. Een paar verzwaarde dekens hebben omkeerbare ontwerpen met een duidelijk gevoel aan elke kant.

Gemak van reiniging

De meeste verzwaarde dekenovertrekken zijn afneembaar en kunnen worden gewassen en gedroogd in een wasmachine. In sommige gevallen kan de hele deken thuis worden gewassen. Het kan ook zijn dat u uw deken moet spotten of droog kuisen om vroegtijdige slijtage te voorkomen.

Ademend vermogen

Sommige verzwaarde dekens zijn geconstrueerd met ademende bekledingsstoffen en interieuronderdelen om u ‘s nachts koel te houden. Andere kunnen lichaamswarmte absorberen en opvangen; in combinatie met hun forse gewicht kan dit leiden tot overmatige warmte.

Wat zijn de voordelen van verzwaarde dekens?

Verzwaarde dekens zijn ontworpen om stress te verminderen en het gevoel van ontspanning te bevorderen, wat op zijn beurt kan helpen om sneller in slaap te vallen. Voor velen is het gevoel van een deken die zachtjes op hun lichaam drukt en hen weegt, kalmerend. Dit gevoel is bedoeld om diepe drukaanraking (DPT) te simuleren, een vorm van therapie die de angst verlicht door een gelijkmatige verdeling van het gewicht over het lichaam. DPT is vergelijkbaar met een volledige lichaamsknuffel. Wanneer het op de juiste manier wordt toegediend, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat DPT zeer effectief is bij het verminderen van angst bij kinderen en volwassenen.

Verzwaarde dekens worden vaak aangeprezen als therapeutisch waardevol voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals autisme, depressie en PTSS, maar over het algemeen is het onderzoek dat deze beweringen ondersteunt dun. Wees, zoals bij elk product, op uw hoede voor medische claims van fabrikanten.

Wie moet er geen Verzwaarde deken gebruiken?

Sommige mensen moeten verzwaarde dekens vermijden, of op zijn minst een arts raadplegen alvorens er een te gebruiken. U moet bijvoorbeeld zeker met uw arts praten over verzwaarde dekens als u te maken heeft met een chronisch ademhalings- of bloedsomloopprobleem, zoals astma, lage bloeddruk of type 2-diabetes. Sommige fabrikanten van verzwaarde dekens ontmoedigen mensen met deze aandoeningen actief om hun producten te gebruiken.

Een ander potentieel afschrikmiddel is obstructieve slaapapneu (OSA), een slaapstoornis die wordt gekenmerkt door zwaar snurken en een tijdelijk verlies van adem gedurende de nacht. Het gewicht van een zware deken kan de luchtstroom beperken, waardoor apneu-gerelateerde ademhalingsaanvallen in het proces worden verergerd. Mensen die met OSA leven, deels als gevolg van obesitas, kunnen bijzonder kwetsbaar zijn voor ademhalingsproblemen onder een verzwaarde deken.

Mensen die zich over het algemeen claustrofobisch voelen, kunnen de verzwaarde dekens ook te verstikkend vinden. Als u de neiging heeft om zich angstig te voelen in afgesloten ruimten of wanneer er druk op uw lichaam wordt uitgeoefend, dan kunt u andere methoden overwegen om te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Ten slotte vormen verzwaarde dekens een verstikkingsrisico voor kinderen jonger dan drie jaar of met een gewicht van minder dan 50 pond. Er zijn ten minste twee gevallen geweest van kinderen die zijn overleden na het gebruik van een verzwaarde deken.

Wie is het beste geschikt voor een verzwaarde deken?

Verzwaarde dekens hebben voordelen voor een breed scala aan slapers. Of het nu officieel te wijten is aan slapeloosheid of niet, degenen die moeite hebben om ‘s nachts in slaap te vallen kunnen zich meer ontspannen en minder angstig voelen onder een verzwaarde deken. Dit kan gelden voor volwassenen, tieners en kinderen van twee of ouder, vooral als ze een te grote hoeveelheid stress ervaren over werk, familie of andere zaken.

Welke Verzwaarde dekens zijn het beste voor kinderen? Zijn ze veilig?

U moet met uw kinderarts of huisarts overleggen voordat u een verzwaarde deken voor uw kind kiest. Voor sommige jongeren die slaapproblemen hebben, kan een verzwaarde deken minder effectief zijn dan andere strategieën, zoals het vaststellen en vasthouden aan een strikte bedtijd of het vermijden van vloeistoffen in de uren voorafgaand aan de slaap.

Verzwaarde dekens worden over het algemeen als veilig beschouwd voor kinderen die drie jaar of ouder zijn en minstens 50 pond wegen. Bij het selecteren van een deken voor een kind is het verstandig om de “10 procent regel” te volgen of zich te vergissen aan de onderkant. Een te zware deken kan een verwondingsrisico voor kinderen inhouden, zelfs als ze drie jaar of ouder zijn.

Veel verzwaarde dekens zijn speciaal ontworpen voor kinderen. Een verzwaarde deken voor kinderen zal variëren tussen drie en 10 pond. Als uw kind meer dan 100 pond weegt, dan kan een deken voor volwassenen of kinderen geschikter zijn.

Nogmaals, maak een praatje met uw huisarts voordat u beslist welke deken – indien aanwezig – de meest effectieve slaapstrategie voor uw kind zal zijn.

Maken Verzwaarde dekens u warm?

De deken zorgt voor enige mate van warmte en isolatie, maar het mag u niet oververhitten. Net als bij standaard dekens hangt het af van de materiaalsamenstelling of een verzwaarde deken al dan niet koel slaapt. De meeste verzwaarde dekens hebben een buitenste hoes, die zorgt voor een vulling voor uw lichaam, en een binnenste schil waar de kralen of korrels in zijn ingepakt. Sommige bekledingsstoffen, zoals katoen en rayon, zijn redelijk ademend, terwijl andere meer warmte opvangen. De inhoud van de binnenschaal speelt ook een rol bij de temperatuurregeling. Modellen met een dikkere vulling om de verzwaarde materialen op te vullen hebben de neiging om warmer te slapen dan die met weinig tot geen vulling.

Sommige dekens bevorderen ook meer luchtstroom dan andere door de manier waarop ze zijn geconstrueerd. Gebreide dekens hebben een opengewerkt ontwerp dat de lucht vrij doorlaat, en dit kan u helpen om koel te blijven – zelfs als de deken uitzonderlijk zwaar is. Gewatteerde dekens kunnen de lucht minder goed laten circuleren, waardoor ze vaak warm slapen.

Hoe kies ik het juiste gewicht?

Het beste gewicht voor uw deken hangt volledig af van uw lichaam. Zoals we hebben besproken, hebben de meeste mensen de neiging om de voorkeur te geven aan dekens die overeenkomen met ongeveer 10 procent van hun lichaamsgewicht. Dat gezegd hebbende, is er wat speelruimte met deze schatting.

In de onderstaande tabel staan onze suggesties voor de meest voorkomende dekengewichten. We hebben onze cijfers voor het ideale slaapgewicht gebaseerd op de “10 procent regel”. De acceptabele cijfers voor het slaapgewicht zijn gebaseerd op de algemene aanname dat een slaper zich redelijk comfortabel voelt onder een deken die gelijk is aan 5 tot 12 procent van zijn eigen gewicht.

Houd er rekening mee dat gewichtsverlies of -toename invloed kan hebben op het comfort van uw verzwaarde deken.

Dit zijn geschatte ranges gebaseerd op een algemene consensus onder de gebruikers van de verzwaarde deken. Om uw ideale dekengewicht te bepalen, test u een paar modellen met verschillende gewichten om te zien wat het meest comfortabel voelt.

Welke maat moet ik krijgen?

Het kan zijn dat u een beetje beperkt bent in de mogelijkheden om uw verzwaarde deken te meten. Veel modellen hebben dezelfde breedte- en lengtematen, ongeacht het gewicht dat u kiest. Voor anderen kunt u kiezen uit een bredere selectie van maten, zoals een tweeling, een volle deken, een koningin en een koning. Er kunnen ook kindvriendelijke kindermaten beschikbaar zijn, afhankelijk van de verkoper.

Hoewel dit niet altijd het geval is, zijn sommige zwaardere verzwaarde dekens breder en/of langer dan hun lichtere tegenhangers. De meeste verzwaarde dekens zijn ontworpen voor gebruik door één persoon, dus een tweeling is de meest voorkomende maat die door fabrikanten wordt aangeboden. Een gemeenschappelijke maat voor grotere verzwaarde dekens is 60 inch breed bij 80 inch lang, wat overeenkomt met een queen size matras.

Hoe maak je een verzwaarde deken schoon?

Hoe u een verzwaarde deken reinigt hangt volledig af van dat specifieke model. Verzwaarde dekens vallen over het algemeen in een van de volgende categorieën voor reiniging en onderhoud:

– Machinewassen en drogen: Elk onderdeel van de deken – inclusief het binnenste gedeelte dat de verzwaarde materialen bevat – kan worden gewassen en gedroogd in een wasmachine. Deze modellen worden meestal geleverd met gedetailleerde was instructies over de watertemperatuur, aanvaardbare reinigingsmiddelen en het niveau van de droogwarmte.

– Machinewassen, niet drogen: Sommige verzwaarde dekens kunnen in hun geheel in een machine worden gewassen, maar moeten aan de lucht worden gedroogd in plaats van in de machine te worden gedroogd.

– Alleen machinewashoes: Voor deze dekens moet u de binnenste schil van de kralen of korrels scheiden van de buitenste schil. Tenzij het onderhoudsvoorschrift anders vermeldt, kunt u de hoes in de machine wassen en drogen. Vlekkenreiniging met water en een mild wasmiddel wordt meestal geadviseerd voor de binnenschaal.

– Vlekkig of alleen droog reinigen: Vermijd het gebruik van een wasmachine om deze dekens te wassen of te drogen. Dit kan het buiten- en binnen materiaal blijvend beschadigen.

Raadpleeg altijd de onderhoudsinstructies die bij uw deken worden geleverd voordat u deze reinigt. Houd er ook rekening mee dat u de deken niet kunt retourneren voor een terugbetaling als deze is bevlekt of bevuild (ervan uitgaande dat de verkoper in de eerste plaats retourzendingen toestaat).

Hoeveel kosten verzwaarde dekens?

Verwacht ten minste $100 voor een nieuwe verzwaarde deken. De meeste modellen zijn niet duurder dan $300. Sommige dekens hebben hetzelfde prijspunt, ongeacht het gekozen gewicht. Anderen hebben de prijzen geprorateerd op basis van het gewicht. Selecteer fabrikanten bieden kortingsbundels aan voor klanten die hun verzwaarde deken en een ander soortgelijk item, zoals een kussen of een lakenenset, meenemen. U kunt ook in staat zijn om geld te besparen door uw deken te kopen via een derde partij, in plaats van rechtstreeks van het bedrijf.

De meeste verzwaarde dekenfabrikanten en detailhandelaren bieden gratis grondvervoer aan naar ten minste de aaneengesloten V.S., zo niet alle 50 staten. Canadese klanten kunnen ook in aanmerking komen voor gratis levering. Als de levering niet gratis is, controleer dan of er vaste verzendtarieven zijn. Anders kunt u verzendkosten betalen op basis van het gewicht – waardoor zwaardere dekens mogelijk duurder zijn dan lichtere.

Hoe zit het met slaapproeven en garanties?

Als het gaat om slaapproeven, zijn verzwaarde dekens een gemengde zak. Sommige merken bieden geen enkele vorm van proefperiode aan. Anderen bieden een slaapproef van 30 nachten of langer aan, waarbij klanten de deken kunnen uitproberen en beslissen of ze hem al dan niet willen houden. Deze slaapproeven hebben meestal bepaalde bepalingen – u kunt de deken waarschijnlijk niet terugbrengen voor een volledige terugbetaling als hij is witgewassen. Bedrijven accepteren nooit retouren voor dekens die zijn bevlekt, bevuild of anderszins beschadigd.

Garanties zijn ook enigszins gebruikelijk voor verzwaarde dekens. Hoewel sommige fabrikanten geen garantie bieden, zullen veel fabrikanten een garantie van maximaal vijf jaar geven op hun dekens. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf een vervanging geeft of uw geld terugstort als de deken defect is of er in de toekomst een defect ontstaat. Slaapcity